Numele Tău, Poezie

Pentru olimpicii la limba și literatura română, sala Teatrului Fără Nume s-a dovedit a fi neîncăpătoare. Festivitatea de premiere a autorilor celor mai bune lucrări din cadrul ediției a III-a a Olimpiadei Universitare ,,Grigore Vieru” a fost integrată evenimentului Gala Premiilor Festivalului Internațional de Poezie ,,Grigore Vieru”, ediția a XVI-a. Organizată de către Catedra de limba și literatura română, omagierea olimpicilor a întrunit elevi și profesori din toate raioanele și municipiile Republicii Moldova. Dintre cei 707 participanți la Olimpiadă, 150 dintre aceștia au beneficiat de diplome de excelență, iar absolvenții clasei a XII-a – de înmatriculare la programele Catedrei de limba și literatura română a Facultății de Filologie și Istorie.

În prezența publicului numeros, au fost oferite premiile de excelență ,,Grigore Vieru”: pentru poezie – poetei de limbă română din SUA Doina Uricariu; pentru critică literară – istoricului și criticului literar Daniel Cristea-Enache; pentru traducere – traducătorului ucrainean din Kiev, domnului Vladimir Poiată; pentru valorificarea artistică a operei lui Grigore Vieru – compozitorului Elias Tadeus, directorului artistic al Orchestrei Municipale de Cameră ,,Camerata Chișinău” Alexandru Rotaru, interpreților Radu Dolgan și Cristofor Aldea-Teodorovici; pentru valorificare didactică a creației lui Grigore Vieru în școală – cadrelor didactice Larisa Cucoș, Ludmila Tocarciuc și Ana Podlisnic.

Festivalul Internațional de Poezie ,,Grigore Vieru” continuă la Iași, unde sunt prezenți cu importante contribuții științifice, literar-artistice și reprezentanții Catedrei de limba și literatura română a Facultății de Filologie și Istorie a Universității Pedagogice de Stat ,,Ion Creangă”.

Loading