Conferința Știinţifică Națională cu participare Internațională „Mediul și dezvoltares durabilă”, ediția a VI-a

În perioada 17-18 mai 2024, Facultatea de Geografie, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, desfășoară cea de-a VI-a ediție a Conferinței Știinţifice Naționale cu participare Internațională „Mediul și dezvoltarea durabilă”.

Astăzi, în prima zi, conferința a fost deschisă cu un cuvânt de salut din partea: dnei Armașu-Canțîr Ludmila, prorectorul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, R. Moldova; Mironov Ion, decanul Facultății de Geografie, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău; Potopová Vera, Universitatea de Științe ale Vieții, Praga, Republica Cehă; Saghin Despina, Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, România; Paraschiv Viorel, Universitatea ”A.I. Cuza” din Iași, România.

La Conferință, s-au înscris peste 70 de participanți din Republica Moldova, România și Republica Cehă. Au fost prezentate comunicări focusate pe realitatea și problemele majore de mediu la nivel local, național, european şi global, cât și pe identificarea unor soluții la provocările actuale apărute în domeniul mediului, ale didacticii geografiei, a geografiei umane și turismului. Rapoartele științifice realizate în baza cercetărilor au fost abordate în ședința în plen și în cele 5 secții: Geografie fizică și protecția mediului; Meteorologie-climatologie; Geografie umană și turism; Didactica geografiei și secțiunea de postere.

Loading