La UPSC, atelier național din proiectul DOORS

Astăzi, 11 aprilie 2024, în cadrul Universității Pedagogice de Stat Ion Creangă (UPSC), în regim hibrid, s-a desfășurat atelierul național din seria de ateliere Multi-Actor Forum desfășurate în cadrul proiectului Horizon 2020 DOORS – „Developing Optimal and Open Research Support” for the Black Sea. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai instituțiilor statului, ai mediului academic din țară, precum și ai societății civile și mediului de afaceri.

Evenimentul a fost organizat de echipa UPSC a proiectului DOORS, condusă de dl conf. univ., dr. Tudor Castraveț, de la Facultatea de Geografie, cu suportul partenerilor de proiect.

Participanții la eveniment au fost salutați de dna prorector pentru relații internaționale și cooperare conf. univ., dr. Ludmila Armașu, dumneaei invocând importanța cooperăruii regionale în contextul procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

În cadrul workshop-ului s-a pus accent pe validarea și elaborarea Căilor de Inovare la Marea Neagră, și pe obținerea de feedback pentru Sistemul de Sisteme (SoS), dezvoltat în cadrul proiectului DOORS, precum și pe validarea nevoilor și sectoarele prioritare identificate ș.a.

DOORS este un proiect de cercetare UE care leagă știința, politica și industria pentru regenerarea critică a Mării Negre. Reunește expertiza și tehnologia a 35 de instituții din regiunea Mării Negre și din alte țări europene pentru a aborda impactul uman și al schimbărilor climatice asupra ecosistemelor deteriorate.

Loading