La UPSC, mobilități academice: oportunități și provocări

Astăzi, 10 aprilie 2024, în incinta Clasei Viitorului, a avut loc evenimentul de diseminare cu genericul „Mobilități academice: oportunități și provocări”. În cadrul acestuia, au fost prezentate ofertele de mobilități de studii, precum Erasmus+, FLEX, Global UGRAD și altele.

Evenimentul a fost deschis cu un cuvânt de salut din partea doamnei decan al Facultății de Limbi și Literaturi Străine (în continuare FLLS), Solcan Angela, dr., conf. univ., și a continuat cu o prezentare amplă despre metodologia de aplicarea pentru o bursă de studii Erasmus+. din partea doamnei prorector pentru relații internaționale și cooperare, Armașu Ludmila, dr., conf. univ.

Lectori nativi din SUA, Italia, Franța și Germania, care predau în cadrul FLLS, au prezentat ofertele disponibile pentru studenții de la toate ciclurile de studii: licență, master și doctorat, inclusiv școli de vară în Italia și Germania, concursuri și festivaluri pentru studenții francofoni și altele.

De asemenea, au fost prezentate experiențele de mobilitate ale studenților FLLS, atât de la ciclul de licență, cât și de la ciclul master:

  • Alina-Maria (anul III, Limba Engleză și Germană)
  • Barbă Valeria (anul III, Limba Engleză și Italiană)
  • Costin Victoria (anul III, Limba Franceză și Engleză)
  • Morari Cristina (anul IV, Limba Franceză și Engleză)
  • Ungureanu Nicoleta (anul III, Limba Italiană și Engleză)
  • Artemciuc Daniela (anul I, ciclul master, Didactica limbii engleze și strategii de comunicare).

Studentele au împărtășit din experiențele lor, vorbind despre oportunitățile și provocările întâmpinate în perioada de mobilitate. Fiecare a subliniat că aceste oportunități sunt experiențe care te marchează pe viață și îți trezesc dorințe și aspirații noi.

Loading