Stimați membri ai comunității academice,
Vă invităm la ședința publică de prezentare a rezultatelor evaluării multidimensionale a 45 programe de studii superioare (23 de programe de licență și 22 de programe de master) din domeniul Științe ale educației incluse în oferta educațională a UPSC.
Prezentarea va avea loc vineri, 22 martie 2024, la ora 11.00, în sala Google, bloc I al UPSC.
Studiul a vizat analiza exhaustivă în vederea îmbunătățirii calității și adaptării programelor de studii superioare de licență și master la necesitățile pieței muncii. În studiu sunt incluse programe de la 6 din cele 8 facultăți ale universității, iar activitatea s-a realizat în cadrul subproiectului UPSC: „Asigurarea calității și relevanței formării profesionale a viitorilor pedagogi prin programe de studii inovative și conexe la piața muncii” (ACRVP), Proiectul Învățământul Superior din Moldova, implementat de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, finanțat de Banca Mondială.
Studiul este realizat de Emilia GOGU, dr., conf. univ., Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, Academia de Studii Economice din București, România. Autoarea are o carieră profesională de peste 25 de ani în învățământul superior, fiind implicată, în paralel, în diferite organizații conexe ariei profesionale în calitate de: membru al Societății Române de Statistică din cadrul Institutului Național de Statistică; membru fondator al Clubului Statisticienilor Români etc. Din 2013 este expert evaluator în cadrul Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), iar din anul 2017 – este expert evaluator în cadrul Agenției Naționale de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare Republica Moldova (ANACEC). Din noiembrie 2021 ocupă funcția de Șefă a Biroului Cercetare – ARACIS.
Dispune de o vastă activitate în cercetarea statistică și în asigurarea calității învățământului superior. Printre materialele relevante scrise în domeniul analizei sistemului de învățământ superior: „Barometrul Calității Sistemului de Învățământ Superior”(2015), „Geneza și evoluția învățământului superior din România” (2018), „Evoluția centenară a învățământului în România” (2018), „Monografie Statistică a Academiei de Studii Economice din București. 100 de promoții de absolvenți“ – lucrare pentru care i s-a oferit Premiul Academiei Romane „Petre S. Aurelian“ în anul 2020.