FIRST LEGO League Challenge Moldova, au fost desemnați căștigătorii din marea finală

FIRST LEGO League Challenge Moldova, un eveniment devenit tradiție în cadrul Programului Național de Robotică Educațională, marea finală desfășurată în data de 16 martie 2023 a reunit elevi și antrenori din toată țara, oferindu-le experiențe, oportunități de învățare și multă motivație, dar și premii pe măsură.

Felicităm pe cei mai incredibili și extraordinari participanți ai FIRST LEGO League Challenge Moldova 2024! Prin dedicarea voastră și determinarea de a urmări valorile fundamentale ale competiției, ați dat dovadă de un exemplu admirabil pentru toți cei din jur. Ați arătat că curiozitatea și dorința de a învăța vă pot ghida către realizări remarcabile. În cadrul probelor, ați exersat nu doar abilitățile tehnice, ci și capacitatea de a gândi creativ și de a depăși obstacolele cu perseverență și ingeniozitate. Datorită vouă, finala competiției a fost nemaipomenită!

În finala competiției FIRST LEGO League Challenge Moldova, au ajuns 29 de echipe, dar patru premii au fost acordate celor mai bune echipe la categoriile: Valori fundamentale, Proiectarea robotului, Proiect de inovație, Performanța robotului și Campioni. Astfel, juriul a nominlizat echipele cîștigătoare și a acordat trofee campionilor FIRST LEGO League Challenge Moldova 2024, după cum urmează:

  • Premiul Campionului: RoboRangers, Tekwill Academy Kids, mun. Chișinău
  • Premiul „Performanța Robotului”: CaiVerziPePereți, IPLT „Nicolae Iorga”, mun. Chișinău
  • Premiul pentru „Proiectul de inovare”: RoboTen, IPLT „Gaudeamus”, mun. Chișinău
  • Premiul pentru „Proiectarea robotului”: Sirius, LLMTI „Socrate”, mun. Chișinău
  • Premiul pentru „Valorile Fundamentale”: Octeto Haret, IPLT “Spiru Haret”, mun. Chișinău
  • Premiul special pentru „Excelență în inginerie”: Space DaVinci, I.P. Liceul DaVinci, mun. Chișinău
  • Premiul special pentru „Excelență în inginerie”: Cyber Fish Force, IPLT „Gheorghe Asachi”, mun. Chișinău
  • Premiul special pentru „Excelență în inginerie”: ARRA, ARRA PRO EDUCATIE IT, Pitesti, România
  • Premiul special pentru „Perseverență”: Centaurii, Asociatia Eu codez, Piatra Neamț, România
  • Premiul special pentru „Perseverență”: ENIGMA, IPLT ”Mihai Stratulat”, sat. Boșcana, Criuleni
  • Premiul special pentru „Perseverență”: Just do it, IP Biblioteca „Mihai Eminescu”, Rezina
  • Premiul special „Stea în devenire”: Tech Brix, IPLT “Dragoș Vodă”, Stăuceni, mun. Chișinău
  • Premiul special „Stea în devenire”: Robovis, IPLT „Visoca”, s. Visoca, Soroca
  • Premiul special „Motivare”: Osiris-AV, Liceul teoretic Andrei Vartic, Ialoveni
  • Premiul special „Motivare”: ROBOTECH, IPLT “Alexandr Pușkin”, mun. Chișinău
  • Premiul special „Premiul Antrenorului”: Țaulean Ema – Robovis
  • Premiul special „Premiul Antrenorului”: Tighineanu Irina – Innovate X
  • Premiul special „Premiul Antrenorului”: Schitco Svetlana – Fighters și Cyberkings.

Ministerul Educației și Cercetării a oferit anul acesta un premiu de 50.000 de mii de lei campionilor FIRST LEGO League Challenge Moldova care vor reprezenta țara noastră în iunie, la competiția internațională care va avea loc în SUA.

Câștigătorii ediției din acest an au devenit tinerii din echipa RoboRangers de la Tekwill Academy Kids, iar echipa „Cai Verzi pe Pereți” de la Liceul „Nicolae Iorga” din Chișinău a câștigat premiul pentru Performanță.

Prezent la eveniment, Ministrul Educației și Cercetării, dl Dan Perciun a felicitat toți participanții la competiție, iar învingătorilor le-a urat să câștige și la competiția internațională. ,,Mulțumim și profesorilor care, din multă pasiune, neremunerați, găsesc timp să crească generații de ingineri inovatori și au tot respectul și aprecierea noastră”, a spus Dan Perciun.

FIRST LEGO League Challenge Moldova 2024 a fost organizată de Centrul Național pentru Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului” cu sprijinul USAID, Suedia și Marea Britanie prin Proiectul Tehnologiile Viitorului, sub patronajul Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova. Sponsorii evenimentului: Fundația Orange Moldova, Genial Invest, Premier Energy Distribution, Agenția FFE și NeoMatrix.

Ediția curentă, intitulată „MasterPiece”, pune accentul pe fuziunea creativă dintre artă și tehnologie. Peste 75 de echipe și peste 600 de elevi și antrenori de robotică din întreaga țară se vor aduna pentru a explora modul în care aceste două domenii pot interacționa, generând soluții unice și imaginative la provocările din lumea reală.

Prin intermediul proiectului de cercetare, participanții au fost încurajați să-și exprime creativitatea interioară și să dezvolte soluții inovatoare pentru provocările societății legate de artă și cultură. Competiția s-a desfășurat în cadrul la 4 evenimente: 3 semifinale și o finală, despre care am menționat mai sus.

___________________________

  • FIRST LEGO League Challenge Moldova este un program educațional care încurajează elevii să descopere și să exploreze lumea robotică, stimulându-le creativitatea și gândirea critică. Prin intermediul competițiilor și a proiectelor de cercetare, participanții sunt provocați să găsească soluții inovatoare la provocările din lumea reală, pregătindu-i pentru a deveni lideri ai viitorului în domeniul științei și tehnologiei.FIRST LEGO League Challenge Moldova 2024 se desfășoară în cadrul Programului Național de Studiere a Roboticii Educaționale și este organizat sub egida Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova, cu suportul Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie. Sponsori ai acestei ediții sunt: Genial Invest, Premier Energy, Fundația Orange Moldova, FFW Moldova, și NeoMatrix. Mai multe informații, aici.

Loading