La Facultatea de Filologie și Istorie, activitatea tradițională „Studentul de azi, profesorul de mâine”

Decanatul, precum și întreg colectivul Facultății de Filologie și Istorie, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, pune un accent deosebit pe formarea viitorilor specialiști competenți și competitivi pe piața muncii, fiind preocupați de ghidarea absolvenților instituției în vederea angajării eficiente în gimnaziile și liceele din republică. Pe parcursul studiilor, sunt organizate și desfășurate activități de orientare profesională, promovare a imaginii pedagogului, consolidare a relațiilor de parteneriat cu instituțiile de învățământ general din țară.

În data de 7 martie 2024, la Facultatea de Filologie și Istorie s-a desfășurat activitatea tradițională „Studentul de azi, profesorul de mâine”. De data aceasta, invitat special a fost Anastasia Guțu, studentă în anul IV, programul de studii Limba și literatura rusă și Limba engleză, angajată deja la Liceul Teoretic „Kiril și Metodiu” din or. Chișinău. Tânăra profesoară a vorbit despre debutul carierei sale de pedagog.

Experiența de succes a tinerei profesoare i-a inspirat pe studenții din anul I și II, prezenți la activitate. Multiplele întrebări adresate profesoarei A. Guțu au demonstrat interesul lor pentru subiectul luat în dezbatere, pentru cariera de pedagog. Ei au ajuns la concluzia că pentru a-și realiza aspirațiile de carieră în calitate de profesori este necesar să fie dedicați, perseverenți și să acumuleze cât mai multe cunoștințe la facultate.

Loading