UPSC, la Conferința Națională a Elevilor cu genericul „Vorbiți corect, vorbiți românește!”, ediția a IV-a

În data de 19 ianuarie 2024, în cadrul parteneriatului dintre Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău și IP LT „Onisifor Ghibu” din Orhei, conf. univ. dr. Olga Boz, prodecanul Facultății de Filologie și Istorie, și conf. univ. dr. Aliona Zgardan-Crudu au participat, în calitate de experți științifici, la Conferința Națională a Elevilor cu genericul „Vorbiți corect, vorbiți românește!”, ediția a IV-a. Profesoarele au prezentat comunicări, în debutul conferinței, în care s-au referit la importanța cunoașterii și utilizării, de către elevi și profesori, a limbii române literare în comunicarea cotidiană.

Evenimentul valoros a deschis orizonturi de valorificare a culturii lingvistice, a tradiției, a istoriei, a educației prin cultivarea spiritului de solidaritate și ridicarea prestigiului limbii române în toate comunitățile educaționale și sociale.

Conferința Națională a Elevilor „Vorbiți corect, vorbiți românește!” reprezintă o experiență formativă pentru toți cei implicați, iar profesorii coordonatori merită toată recunoștința pentru eforturile lor de a promova limba română și excelența în comunicare în instituțiile școlare.

Loading