La UPSC, studenții francofoni au sărbătorit « Goûter de Noël », ediția a III-a

« Goûter de Noël » – o sărbătoare de Crăciun, la UPSC

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău a fost gazda evenimentului francofon « Goûter de Noël », organizat de Biroul Național AUF-Moldova, în parteneriat cu Lectoratul Francez, în data de 19 decembrie 2023.

Cea de-a 3a ediție a acestei sărbători de Crăciun a avut loc în CNIDE Clasa Viitorului și a fost destinată studenților francofoni din universitățile membre ale Agenției Universitare a Francofoniei și din instituții de învățământ tehnic și profesional cu filiere francofone.

Prorectorul pentru cercetare, doamna dr. hab., conf. univ. Diana ANTOCI, a întâmpinat oaspeții cu multă căldură, felicitări și mulțumiri pentru implicarea tinerilor în promovarea francofoniei, evidențiind parteneriatul durabil între UPSC și AUF.

Prezent la eveniment, Directorul Regional al AUF ECO, domnul Mohamed KETATA, a mulțumit administrației UPSC pentru primire, menționând frumoasa colaborare dintre AUF și universitățile membre, a felicitat participanții la eveniment cu ocazia sărbătorilor de sfârșit de an și a reiterat că tineretul francofon din Republica Moldova este unul foarte activ.

Responsabila Biroului Național AUF-Moldova, Doamna Claudia VIȘAN a adresat mulțumiri tineretului francofon, care contribuie enorm la dezvoltarea francofoniei științifice promovată de AUF și care merită o sărbătoare frumoasă la sfârșit de an.

Lectorii stagiari din Franța, Hugo Poteloin (UPSC), Luana Penedo (USM) și Aymeric Mombrun (USARB), au animat deosebit de frumos evenimentul.

Printre participanți au fost și studenți francofoni de la UPSC împreună cu profesorii lor de la Catedra Filologie Romanică și Germanică, care au avut parte de concursuri cu tematică de Crăciun, activități interactive, discuții în limba franceză, felicitări, cadouri și multă voie bună.

Adresăm mulțumiri Biroului Național AUF-Moldova și Lectoratului Francez pentru prețioasa colaborare! Sărbători fericite tuturor!

« Goûter de Noël » à l’Université Pédagogique d’État « Ion Creanga » de Chisinau

L’Université Pédagogique d’État « Ion Creanga » de Chisinau a accueilli l’événement francophone “Goûter de Noël”, organisé par le Bureau National AUF-Moldova, en partenariat avec le Lectorat de français, le 19.12.2023.

La 3ème édition de cette célébration de Noël s’est déroulée au CNIDE Clasa Viitorului et était destinée aux étudiants francophones des universités membres de l’Agence Universitaire de la Francophonie et des établissements d’enseignement technique et professionnel à filières francophones.

La Vice-rectrice pour la recherche, Mme Diana ANTOCI, docteur d’état, maître de conférences, a accueilli les invités avec beaucoup de chaleur, de félicitations et de remerciements pour l’implication des jeunes dans la promotion de la francophonie, soulignant le partenariat durable entre l’UPSC et l’AUF.

Le Directeur Régional de l’AUF ECO, Monsieur Mohamed KETATA, a remercié l’administration de l’UPSC pour l’accueil, en mentionnant la belle collaboration entre l’AUF et les universités membres. Il a félicité tous les participants à l’occasion des fêtes de fin d’année et a déclaré que la jeunesse francophone de la République de Moldavie est très active.

La Responsable du Bureau National AUF-Moldova, Mme Claudia VIȘAN, a félicité la jeunesse francophone, qui contribue énormément au développement de la francophonie scientifique promue par l’AUF et qui mérite un événement convivial pour célébrer ensemble les fêtes de fin d’année.

Les lecteurs stagiaires FLE, Hugo Poteloin (UPSC), Luana Penedo (USM) et Aymeric Mombrun (USARB), ont très bien animé l’événement.

Les étudiants francophones de l’UPSC, accompagnés de leurs professeurs du Département de Philologie Romane et Germanique, ont apprécié les concours sur le thème de Noël, les activités interactives, les échanges enrichissants en français, les félicitations, les cadeaux et la bonne humeur.

Nous remercions le Bureau National AUF-Moldova et le Lectorat de français pour leur précieuse collaboration !

Joyeuses fêtes à toutes et à tous !

Loading