Colocviu științific, organizat cu ocazia jubileului dnei dr. hab., prof. univ. Aurelia Racu

Experiențe și provocări în dezvoltarea educației și cercetării în domeniul psihopedagogiei speciale” a fost genericul colocviului științific organizat de către Facultatea de Psihologie și Psihopedagogie Specială, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, în data de 13 decembrie 2023, în sala mare a Clasei Viitorului. Evenimentul a fost dedicat doamnei Aurelia RACU, doctor habilitat, profesor universitar, cu prilejul aniversării de 80 ani și a 60 ani de activitate, dintre care, 45 de ani de activitate didactică și de cercetare în cadrul UPSC.

În deschiderea festivității, dna Alexandra BARBĂNEAGRĂ, dr., conf. univ., rector UPSC, a accentuat aportul nobil al dnei Aurelia RACU în dezvoltarea psihologiei ca știință, cât și contribuția notorie în cadrul Facultății de Psihologie și Psihopedagogie Specială a UPSC și i-a adresat sincere felicitări. Dna Ludmila ARMAȘU-CANȚÎR, dr., conf. univ., prorector UPSC, a prezentat audienței vasta activitate în domeniul psihologiei a dnei dr. habilitat, prof. univ. Aurelia RACU, făcând o scurtă trece în revistă a publicațiilor semnate de către dna profesor Racu.

Prezența s-a bucurat să cunoască, proaspăt ieșită de sub tipar, cartea aniversară, „Aurelia Racu – labirintul cunoașterii de sine și psihopedagogia integrării” – al 3-lea volum din colecția universitară, care celebrează personalitățile notorii ale UPSC.

De asemenea, printre surprize, a fost și lansarea în premieră a Imnului Facultății de Psihologie și Psihopedagogie Specială, care, atât prin linia melodică, dar, mai ales, prin versurile cântate, a mângâiat sufletul și cugetul celor prezenți, numindu-i pe discipolii Facultății – „doctori de suflet”.

Festivitatea a adunat cadre științifico-didactice, cercetători, persoane notorii din domeniu, psihologi, studenți, masteranzi, colegi, prieteni. Flori, cuvinte de admirație, prețuiire și sincere felicitări i-au fost adresate dnei profesor Racu și de către dna prodecan, dr. Marcela DIȚA, Victoria GONȚA, dr., conf. univ, Tatiana VASIAN, dr., șef catedră, Xenia SIMINCIUC, ofițeră pentru Drepturile Omului în cadrul Oficiului ONU pentru Drepturile Omului din Moldova, Virginia RUSNAC, dr., conf. univ., director Centrul Republican de Asistență Psihopedagogică, Nina CEBOTARU, dr., conf. univ., Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, Lucia GAVRILIȚĂ, președinte Asociația Părinților și Persoanelor cu Handicap Fizic din Moldova și alții.

Interpreții Stela BOTEZ și Vitalie DANI, prin melodiile interpretate, au făcut ca evenimentul să fie unul memorabil. Festivitatea a transmis frumoase emoții celor prezenți, dar i-a și îndemnat la reflecții, întrucât domeniul psihologiei este despre toți și fiecare.

La mulți ani, stimată dnă profesor Aurelia RACU!
Cu prețuire și admirație, Vă dorim sănătate, prosperitate, liniște sufletească și multă inspirație în continuare!

Loading