Necrolog. Vasile Chirilov

A plecat dintre noi lectorul universitar, pedagogul Vasile CHIRILOV.

S-a născut la 12 februarie 1953, în satul Filipeni, r-nul Leova, într-o familie numeroasă de țărani (11 copii), tatăl Nicolae și mama Elena.

Vasile CHIRILOV își începe studiile în anul 1961. Absolvă 8 clase a școlii medii moldovenești din satul Filipeni în 1969 și în același an se înscrie la Școala Pedagogică din Soroca, specialitatea – învăţător de muzică şi educator muzical în instituţiile preşcolare. În 1976, obține diploma de studii superiore în cadrul Institutului de Arte „Gh. Musicescu” din Chișinău, specialitatea organizator de acte culturale și educative.

După absolvirea Facultății, a activat în mai multe instituții în calitate de învățător de muzică – Școala Muzicală pentru Copii din Strășeni (23.10.1975-29.08.1984); Școala Pedagogică din Chișinău în calitate de învățător de muzică (30.08.1984- 11.05.1985). Ulterior, grație experienței profesionale, este angajat la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, nde a activat până la plecarea în lumea celor drepți.

În cadrul UPSC, a lucrat la catedra Pedagogie Preșcolară, Educație Fizică și Dans, Facultatea Științe ale Educației.

Pe parcursul mai multor ani, a fost Președintele Biroului Sindical al Facultății Științe ale Educației, membru al Consiliului Facultății. A fost coordonator al grupelor academice, conducător științific al tezelor de an, de licență, promotor înflăcărat al folclorului național.

La 30 martie 2023, în semn de recunoștință și apreciere a meritelor deosebite în domeniul educațional, artistic și de promovare a imaginii universității, i s-a conferit Medalia „Ion Creangă” și Diploma de gratitudine.

A fost un om binevoitor, cu mult spirit civic, tenace, a contribuit la formarea și dezvoltarea profesională calitativă a multor generații de studenți și cadre didactice. Iubitor de viață, vesel, plin de optimism, energic, știa să aplaneze situațiile dificile, tratându-le cu multă responsabilitate și dăruire.

Rămân în memorie faptele pedagogului Vasile CHIRILOV. Prin plecarea sa în lumea celor drepți, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău pierde un om de valoare excepțională, o personalitate cu alese calități umane și intelectuale, a cărui imagine luminoasă va rămâne în amintirea noastră.

Dumnezeu să-l aibă în pază şi să-l odihnească în liniște…
Lumină lină și veșnică pomenire…
Sincere condoleanțe familiei îndurerate…

Colectivul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău

Loading