La UPSC, evenimentul: Săptămâna Limbii Italiene în lume – „L’italiano e la sostenibilità”, ediția a XXIII-a

Cu ocazia celei de-a XXIII-a aniversare a Săptămânii Limbii Italiene în lume, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, UPSC, a organizat în data de 18 octombrie 2023 serbarea cu genericul – „L’italiano e la sostenibilità”.

Oaspete de onoare al acestui eveniment a fost, și de această dată, Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Excelența Sa Lorenzo Tomassoni, care, în alocuțiune, a accentuat frumoasele colaborări cu UPS „Ion Creangă” și a menționat avantajele bilaterale, motivând, astfel, studenții să demonstreze în continuare performanțe academice în studierea limbii și literaturii italiene.

Dna conf. univ., dr. Alexandra Barbăneagră, rectorul UPSC, precum și dna  conf. univ., dr. Angela Solcan, decanul Facultății de Limbi și Literaturi Străine au salutat oaspeții și au apreciat interesul studenților pentru limba și cultura italiană, precum și deschiderea și disponibilitatea partenerilor italieni, accentuând ideea că parteneriatul cultural dar și academic al UPSC cu statul italian este o plăcere care aduce beneficii bilaterale.

În semn de înaltă recunoștință și gratitudine pentru relațiile academice și culturale, dar și pentru continuitatea parteneriatului întru promovarea culturii și limbii italiene, reprezentanții statului italian, dar și membrii ai administrației UPSC, au sădit câțiva pomi decorativi în curtea Universității.

Evenimentul a adunat peste 100 de elevi de la IPLT „Lucian Blaga”; IPLTPA „Mihai Berezovschi”, IPLT „Dante Alighieri”, cadre didactice și studenți ai Facultății de Limbi și Literaturi Străine a UPSC. Festivitatea s-a încheiat cu un program artistic, în care liceenii și studenții UPSC, au cântat muzică italiană, au dansat și au recitat crâmpeie din literatura italiană.

Loading