Festivalul Internațional de Dans „Rapsodia Copilăriei”, ediția a 2-a, Parada Portului Popular și flash-mod

Festivalul Internațional de Dans „Rapsodia Copilăriei”, ediția a 2-a, a adunat, în perioada Hramului orașului Chișinău, mai multe colective de dansuri populare din Ucraina, România, Bulgaria, Turcia și R. Moldova.

Manifestare din agenda evenimentului, în data de 13 octombrie 2023, în curte, la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, „Parada Portului Popular și flash-mob” a avut drept scop accentuarea elementelor interculturale și cele ale identităților naționale prezente.

La eveniment, au fost prezenți reprezentați ai Administrației UPSC, precum și reprezentați ai MEC: dna Olaru Valentina, secretar de stat și Marcelina Baleca, șef Serviciu Învățare pe tot parcursul vieții la MEC.

Festivalul „RAPSODIA COPILĂRIEI” este menit să contribuie la promovarea valorilor spirituale universale, perfecționarea măiestriei interpretative a artiștilor din Republica Moldova și din străinătate, familiarizând publicul spectator cu evenimente coregrafice performante ale grupurilor de copii și înviorând viața social culturală a copiilor din Republica Moldova și din diferite țâri.

Festivalul Internațional de Dans „Rapsodia Copilăriei”, ajuns la a 2-a ediție, se defășoară la inițiativa Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, în parteneriat cu Primăria Municipiului Chișinău, Pretura sectorului Buiucani din Chișinău și Asociația Creativă Interregională din Ucraina „Pridneprovie”, Ansamblul Model de Dansuri Populare „Ciuleandra” de la Facultatea de Științe ale Educației, UPSC, conducător artistic, dl Ion Bencheci.

Loading