La Facultatea de Arte Plastice și Design, program de informare împotriva traficului de ființe umane

Facultatea de Arte Plastice și Design a UPS „Ion Creangă” din Chișinău, în data de 5 octombrie 2023,  a găzduit un eveniment special în cadrul proiectului Asociației „Femeia pentru societatea contemporană”: „Îmbunătățirea accesului la serviciile esențiale de sănătate și protecție împotriva violenței în bază de gen pentru persoanele refugiate din Ucraina și cele din comunitățile gazdă”.

Într-o lume marcată de schimbări și provocări, suntem mândri să fim parte a acestui proiect, care pune accentul pe susținerea și îmbunătățirea calității vieții pentru persoanele refugiate din Ucraina și pentru comunitățile care le primesc. Evenimentul găzduit de facultate aduce în prim-plan subiecte importante precum sănătatea și protecția împotriva violenței de gen, contribuind astfel la crearea unei lumi mai sigure și mai echitabile.

Asociația „Femeia pentru Societatea Contemporană” (AWCS) este o organizație de dezvoltare non-guvernamentală, non-profit și de primă linie, al cărei obiectiv principal este de a consolida rolul femeilor, al tinerilor și al altor populații vulnerabile în comunitățile lor, prin creșterea participării lor în probleme sociale, culturale, economice, politice și de mediu. Misiunea Asociației Femei pentru Societatea Contemporană este de a asigura protecția drepturilor femeilor, tinerilor, fetelor în contextul justiției sociale, economice și de mediu orientate spre o dezvoltare durabilă.

Activitatea a fost desfășurată în contextul marcării Zilei Europene de luptă împotriva traficului de ființe umane, în cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, în perioada 18 -25 octombrie curent.

Loading