UPSC, în colaborări internaționale

Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, având deja o bogată experiență de colaborare cu Universitatea Națională Pedagogică din Ucraina de Sud „K. D. Ushinsky”, a avut onoare să primească într-o scrută vizită de lucru o delegație ucraineană, în data de 4 octombrie 2023.

În cadrul vizitei, dna Prorector pe relații internaționale și cooperare, conf., univ., dr. Ludmila Armașu-Canțîr, a apreciat interesul vizitatorilor ucraineni pentru dezvoltarea relațiilor de colaborare cu UPSC și pe segmentul studiilor de la Ciclul II, Masterat și Ciclul III, Doctorat, în domeniul științe sociale și comportamentale. Dna decan de la Facultatea de Psihologie și Psihopedagogie Specială, conf. univ., dr. Maria Vîrlan, dna prodecan. dr. Maria Diță și dna șefă a Școlii Doctorale Psihologie din cadrul UPSC, dna conf., univ., dr. Victoria Gonța au făcut o scurtă prezentare a programelor de la toate cele 3 cicluri de studii desfășurate la UPSC, în domeniul științelor sociale și comportamentale.

Delegația, în număr de 23 de cadre științifico-didactice ucrainene, a fost condusă de directorul Institutului Educațional și Științific de Științe Sociale și Matematice, Informatică și Management, Doctor în Științe Pedagogice, Profesorul Natalya Chernenko, decanul Facultății de Științe Sociale și Umaniste, doctor în științe psihologice, profesor Oksana Vdovichenko, șef al Departamentului de psihologie generală și diferențială Doctor în psihologie, prof. Olga Sannikova, șef al Departamentului de Teorie și Metode de Psihologie Practică, Doctor în Psihologie și Științe Sociale Svetlana Sytnik, prof. Oleksandr Sannikov, prof. Maria Kazanzhi, conf. univ Irina Brinza, conf. univ Irina Melnichuk, conf. univ Tatiana Ulyanova, conf. univ Natalia Melenciuc și alții: studenți, masteranzi, doctoranzi ucraineni.

S-au discutat modalități de cooperare și viitoare proiecte științifice și educaționale comune, experiențe și idei de perspectivă privind organizarea practicii și al procesului educațional în cadrul programului de master și doctorat bilateral benefice.

Loading