Reprezentanți UPSC, la evenimente internaționale importante

În zilele de 14-19 septembrie 2023, cadre didactice, conferențiarii universitari Dna Elena SOCHIRCĂ, Dna Diana COȘCODAN și Dl Vitalie MAMOT de la Facultatea de Geografie și de la Facultatea de Biologie și Chimie, a UPSC, au participat la două evenimente științifice importante și inedite, organizate de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (Școala Doctorală de Științe Aplicate), în colaborare cu Asociația de Geografie Aplicata Geoconcept și realizate cu sprijinul International Union for Quaternary Research (INQUA) și a Central European Initiative (CEI):
 
– Conferința științifică internațională GEOSCIENCE IN THE CARPATHIAN AND BLACK SEA REGION (GCBS2023); https://geoconcept.ro/gcbs2023/  
– Școala de Vară „Virtual Field Trips for Inclusive Field Skill Training”.
 
Evenimentele s-au desfășurat în stațiunea balneoclimaterică Vatra Dornei, România, una dintre cele mai pitorești regiuni ale Bucovinei, cu prezența unui șir de cercetători științifici din mai multe țări: Ucraina, Australia, Polonia, Serbia, Germania, Brazilia, Ungaria ș.a. Conferința a servit drept o platformă de discuții referitoare la schimbările climatice din trecut și prezent și impactul acestora asupra componentelor de mediu.
 
Școala de vară a avut drept scop sprijinirea predării disciplinelor de teren (geografie, biologie, geologie, ecologie etc.) în sensul de a oferi instruire teoretică si practică de bază necesară pentru a crea și a utiliza cu succes excursiile virtuale (VFT) în procesul educațional, mai ales, în perioadele de criză (război, pandemie, dezastre naturale etc).
 
Pe această cale, aducem sincere mulțumiri dlui Marcel MÎNDRESCU, conf. univ. dr. habil., Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și Simon M. HUTCHINSON, Phd., School of Science, Engineering & Environment, University of Salford, SALFORD, Marea Britanie pentru colaborare, schimb de experiență și emoții de nedescris trăite în Bucovina!

Loading