Mobilitate de formare de la Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, România, la UPSC

În perioada 28 august – 1 septembrie 2023, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău a fost vizitată de ofițerul pentru relații internaționale de la Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, România, Domnul Bogdan Glavan.

În cadrul mobilității academice, Domnul Glavan a vizitat primar Secția Relații Internaționale și Managementul Proiectelor, a avut o întrevedere cu Doamna Ludmila Armașu-Canțîr, Prorector pentru Relații Internaționale și Cooperare, pentru a discuta noi perspective de colaborare în domeniile educațional, științific, de cercetare, proiecte comune, vizite de lucru în vederea fortificării procesului de internaționalizare și a relațiilor de parteneriat.

În perspectiva extinderii ariilor de interes comun între universitățile partenere, Domnul Bogdan Glavan a avut o întâlnire și cu membrii Centrului de Ghidare și Consiliere în Carieră, Doamna Larisa Chirev, specialist servicii consiliere și dezvoltare personală și Doamna Gabriela Repeșco, specialist atragere în carieră. Au fost discutate punctele forte ale subdiviziunilor, potențiale activități comune, îmbunătățiri de ambele părți.

O vizită specială a fost organizată în cadrul centrelor internaționale ale UPSC, dar și la Facultatea de Psihologie și Psihopedagogie Specială, iar accentul a fost pus pe potențiale proiecte comune în domeniul francofon, asistență socială și psihologie comportamentală.

Cu deosebit interes, Domnul Glavan a participat la Ședința festivă comună a Academiei de Științe a Moldovei și a Academiei Române, consacrată Sărbătorii Naționale „Ziua Limbii Române”, la 31 august, dar și la inaugurarea anului academic la UPSC, în data de 1 septembrie 2023.

Loading