Vizita de lucru a șefei Secției Proiecte de Cooperare în Europa, Caucazul de Sud și Asia Centrală, din cadrul Serviciului German de Schimb Academic (DAAD), la UPSC

În data de 13 septembrie 2023, doamna Susanne Lüdtke, șefa Secției Proiecte de Cooperare în Europa, Caucazul de Sud și Asia Centrală din cadrul Serviciului German de Schimb Academic (DAAD) a efectuat o vizită de lucru la Universitatea Pedagogică de Stat”Ion Creangă” din Chișinau.

 La discuții au participat: Alexandra Barbăneagră, Rector UPSC; Ludmila Armașu-Canțir, Prorector pentru Relații Internaționale și Cooperare; Angela Solcan, Decan al Facultății de Limbi și Literaturi Străine și Victor Chiseliov,  conferențiar universitar, profesor de limba germană.

În cadrul întâlnirii au fost evidențiate perspectivele de amplificare și consolidare a colaborării cu universități din Germania, precum și reluarea schimburilor academice pentru studii și cercetare, susținute de programul DAAD.

Prorectorul Ludmila Armașu – Canțir a reiterat necesitatea și relevanța schimburilor academice și a proiectelor de cercetare în parteneriat cu universitățile din Germania, a burselor de mobilitate academică, vizitelor de studii și burselor semestriale pentru ciclurile licență și master.

Doamna Suzanne Lüdtke a subliniat deschiderea DAAD de a susține colaborarea dintre universitățile din Republica Moldova și cele din Germania și a vorbit despre modalitățile în care acestea pot fi valorificate pentru a aduce beneficii tuturor partenerilor.

Loading