UPSC, reprezentată la Deeptech GigaHack de către studenții Facultății de FMTI

În perioada 9 – 10 septembrie 2023 a avut loc cel mai mare hackathon din Republica Moldova – Deeptech GigaHack care s-a desfășurat în incinta Digital Park. Evenimentul a fost organizat de Technovator și Digital Park, cu sprijinul Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Guvernul Suediei și cel al Marii Britanii.

În cadrul Deeptech GicaHack, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău a fost reprezentată de echipa „Providence Lab” formată din 6 studenți ai Facultății de Fizică, Matematică și Tehnologii Informaționale: Dumitru Andoni – liderul echipei, Nicu Eni, Andrei Olitovschi, Elena Gaidău, Mihail Primac, Cristian Sîrbu. Echipa a fost ghidată de Angela Globa, dr., conf. univ., prorector pentru digitalizare, comunicare, imagine și relații cu partenerii sociali și Vasile Galben, inginer, Departamentul Tehnologii Informaționale. Asistența tehnică a fost asigurată de angajații Departamentului Tehnologii Informaționale Ion Martîniuc și Ion Bulicanu.

Pe parcursul a două zile, echipa „Providence Lab” a lucrat asupra sarcinilor tehnice propuse de organizatori și au prezentat propriul proiect „Era Travel”. Studenții au avut posibilitatea să experimenteze noi tehnologii, instrumente și tehnici pentru a crea soluții în așa domenii ca: securitatea cibernetică, inteligență artificială, big data, machine learning, Internet of things. Pe toata durata evenimentului, participanții au beneficiat de susținerea mentorilor, profesioniștilor cu experiență și expertiză în domenii relevante IT și au avut acces la resursele necesare pentru dezvoltarea ideilor lor.

Felicitări, dragi studenți, pentru atitudine, implicare și promovare a imaginii Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău!

Loading