Facultatea de Arte Plastice și Design, la a 5-a ediție a defileului de modă AFD – AradFashionDay 2023

A 5-a ediție a defileului de modă AFD – AradFashionDay 2023, petrecut fastuos în Aeroportul Internațional Arad, terminal 2, în data de 1, 2 și 3 septembrie 2023 a accentuat inspirații noi și emoții intense pentru participanții Facultății de Arte Plastice și Design, UPSC.

Evenimentul inedit în lumea modei și creației de chip, 2023, ediția a 5-a, a fost organizat de YouthTeamArad, pentru a crea un spectacol de vis publicului larg într-un spațiu original, unde s-au prezentat 43 de colecții fashion de autor în tendințele toamnă/iarnă ’23, la care au fost prezenți și absolvenții facultății Arte Plastice și Design, programul de studiu Modă și design vestimentar: Anna Slobodeniuc, cu colecția „Longona Dromansă”, Denis Guțan ,  –  „Bones” și Eva Ostrovskaya, cu colecția „Poetry session”.

În deplasarea în România, studenții au fost însoțiți de coordonatorul d Eugen Reabenichii asistent universitar, fiind posibilă grației susținerii dnei Rector a UPSC, conf. univ., dr. Alexandra Barbăneagră.

Creațiile studenților Facultății de Arte Plastice și Design au fost prezentate pe podiumul internațional alături de vedetele modei românești Cătălin Botezatu, Tudor Horațiu, Alina Aliman, cât si tineri absolvenți a instituțiilor universitare din România.

Reprezentanții UPSC au prezentat 3 colecții vestimentare, la un nivel superior, profesional și au fost menționate de maeștrii Cătălin Botezatu și Laurent Louran cu invitație la o ședință foto la Paris, pentru designerul Anna Slobodeniuc cât și ședință foto profesională pentru designerul Denis Guțan petrecută la Arad.

Scopul AFD de anul acesta este să contribuie la regenerarea urbană, la dezvoltarea comunității locale și a proiectelor creativ-culturale din Arad și oaspeții, prin reconversia unui spațiu tehnic într-unul care promovează designul, creativitatea și inovația ca instrumente pentru creșterea culturală, socială și economică. Parteneri : CCJA – Centrul Județean de Cultură Arad, UAV – Universitatea Aurel Vlaicu Arad, Aeroportul Arad Parteneri Media: FPM – FashionPremiumMagazine, A’list magazine, DreamingOf net, ThePodiumMagazine, ModicMagazine, The Stories of O., Kiss FM.

Loading