De Ziua Limbii Române, UPSC, parteneră în Marea Dictare Națională

În premieră pentru Republica Moldova, astăzi, 31 august 2023, de Ziua Limbii Române, Ministerul Educației și Cercetării a organizat Marea Dictare Națională. Evenimentul s-a desfășurat în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” și a întrunit circa 450 de participanți – copii, tineri, adulți, dornici de a-și testa cunoștințele la limba română,

Textul care a fost dictat a fost eseul câștigător în cadrul concursului de eseuri, premergător evenimentului, și reflectă aspirațiile europene ale Republicii Moldova, selectat în baza unui concurs de eseuri la tema „De ce Republica Moldova trebuie să fie parte a Uniunii Europene”.

Evenimentul a început cu un cuvânt de felicitare din partea Președintelui Republicii Moldova Maia Sandu și a ministrului Educației și Cercetării Dan Perciun.

Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, parteneră în Marea Dictare Națională, sprijină orice inițiativă de promovare a valorilor naționale, de cultivare a cunoștințelor lingvistice, cu precădere, a limbii de stat – limba română.

  • Evenimentul a fost transmis live și poate fi urmărit aici.

Loading