Mobilități de formare din cadrul Institutului Politehnic din Tomar, Portugalia, la UPSC

În perioada 12–20 iulie 2023, Maria Joao Bom, coordonator al programului de licență Design Grafic și Regina Delfino, coordonator al programului de masterat Design Grafic,  au vizitat Facultatea de Arte Plastice și Design al UPSC.

Mobilitatea a avut drept obiective de bază analliza situației la zi în cadrul specializărilor Design grafic la ciclurile Licență și Master, promovarea programelor conexe din cadrul IPT, lansarea colaborării în vederea elaborării proiectelor comune de colaborare și cercetare și mobilităților studențești și de personal academic și managerial.

Profesorii Maria Joao Bom și Regina Delfino au fost ghidate de către Decanul Facultății, Prof. univ., Dr. Ana Simac. Au fost analizate curricula disciplinare  la programele de licență și master Design grafic, au fost specificate domeniile comune pentru potențiale mobilități academice studențești incoming și outgoing, au fost identificate cadre academice pentru potentiale vizite de formare în cadrul IPT.

Beneficiarii mobilităților Erasmus+ au vizitat Muzeul FAPD, atelierele de lucru, au avut o întrevedere cu profesorii Facultății Tatiana Lagaeva, Andrei Castravăț, Simion Zamșa. Au fost demonstrate și analizate lucrările studenților din cadrul programelor de studii vizate, inclusiv, a studenților facultății aflați în mobilitate de studii la IPT, tehnicile prioritare utilizate la UPSC și IPT, echipamentul din dotare.

Profesoarele portughrze au ramas placut surprinde de deschiderea facultății spre noi colaborări, de profesionalismul colegilor de la UPSC, de primirea caldă în familia crengiană.

Loading