UPSC a obținut Medalii de aur la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia” din Timișoara

În perioada 15 – 17 iunie 2023, la Timișoara, România, și-a desfășurat lucrările Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”, ediția a IX-a. Evenimentul științific, devenit un brand al orașului Timișoara, care, anul acesta nu este doar Capitală culturală europeană, ci și capitala inventicii românești și internaționale, poartă numele vestitului  inventator român, pionier al aviației mondiale.

Evenimentul a celebrat cercetarea, inventica și demonstrează că rezultatul colaborării reprezintă un flux permanent și reciproc de informație, noutate și progres.

Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău a participat cu două brevete de invenție, care au fost apreciate cu Medalii de aur:

  1. Mediu nutritiv pentru cultivarea tulpinii de fungi Aspergillus niger 33-19 CNMN FD 02;
  2. Compus coordinativ polimeric al zincului cu ligand nou obținut prin condensare, care manifestă activitate antifungică și antibacteriană.

Din partea Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău a fost acordat Premiul special pentru Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, pentru promovarea cercetării și inovării.

Domnului profesor universitar Eduard COROPCEANU i-a fost acordat Certificatul de excelență cu medalia Universității Politehnica din Timișoara pentru rezultate remarcabile în domeniul cercetării și inovării, iar Asociația INVENTCOR i-a oferit Premiul Special pentru creativitate și inovație.

Felicitări, stimate domnule profesor Eduard COROPCEANU și realizări frumoase în continuare!

Loading