CEF UPSC: Întâlnire inspiratoare cu antreprenori alumni

O nouă întâlnire frumoasă a avut loc, la Centrul de Angajabilitate Francofon al UPSC, pe 12.06.2023.

În cadrul unei mese rotunde, studenți francofoni de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău au avut ocazia să comunice cu două absolvente ale UPSC, care în prezent, în afară de activitatea didactică, fac mici afaceri.

Oaspeți au fost: Doamna Marcela ISTRATI, profesor de limbă franceză și engleză în cadrul Instituției Publice Gimnaziul Pănășești, Strășeni, absolventă a Facultății de Limbi si Literaturi Străine UPSC, specialitatea franceză și engleză, solistă la evenimente; Doamna Ana MARDARI, fondatoarea Centrului de limbi străine „Babilonia” din Strășeni și Trușeni, profesor de limbă franceză, engleză și spaniolă, Master în Științe ale Educației, absolventă a Facultății de Limbi si Literaturi Străine UPSC, specialitatea franceză și spaniolă.

Discuțiile cu absolvenții noștri au fost foarte utile, iar exemplele inspiratoare au stârnit curiozitatea participanților.

Doamna Istrati a povestit experiența ei de solistă în cadrul unei mici afaceri de familie. Ea le-a explicat studenților cum funcționează afacerea lor.

Doamna Mardari a povestit parcursul său de la absolvirea universității până astăzi. Ea a prezentat cele mai importante momente din cariera sa și a povestit despre succesul discipolilor săi, care învață limbi străine la centrul pe care l-a fondat.

Dorim să le mulțumim dragilor noștri absolvenți antreprenori pentru contribuția lor excepțională la formarea și îndrumarea tinerilor care vor deveni cu siguranță mai competitivi pe piața muncii.

Datorită susținerii din partea BN AUF-Moldova, a fost înființat Centrul de Angajabilitate Francofon al UPSC pentru un viitor mai bun al tinerilor noștri activi.

________________________________

CEF UPSC : Rencontre inspirante avec des alumni entrepreneurs

Une nouvelle rencontre a eu lieu au Centre d’Employabilité Francophone de l’UPSC, le 12.06.2023.

Dans le cadre d’une table ronde, des étudiants francophones de l’Université Pédagogique d’Etat « Ion Creanga » de Chisinau ont eu la possibilité de communiquer avec deux anciennes diplômées de l’UPSC qui font de petites affaires.

Les invitées : Mme Marcela Istrati, professeure de FLE et d’anglais au Gymnase de Panasesti, Straseni, diplômée de la Faculté des Langues et Littératures Etrangères, spécialités française et anglaise, artiste, chanteuse de noces et d’autres événements ; Mme Ana Mardari, fondatrice du Centre de langues étrangères « Babilonia » de Straseni et de Truseni, professeure de FLE, d’anglais et d’espagnol, Master en Sciences de l’Education.

Les échanges avec nos Alumni ont été très enrichissants et ont suscité la curiosité des participants. Mme Istrati a raconté son expérience de chanteuse dans le cadre d’une petite affaire de famille basée sur le statut de patente. Elle a expliqué aux étudiants le fonctionnement de leur affaire. Mme Mardari a raconté son parcours depuis la fin de ses études. Elle a présenté les moments les plus forts de sa carrière et du succès de ses disciples qui apprennent des langues étrangères à son centre de langues.  

Nous tenons à remercier nos chères jeunes entrepreneuses pour leur contribution exceptionnelle à la formation et le tutorat des jeunes qui deviendront plus compétitifs sut le marché du travail.

C’est grâce à la soutenance de la part du BN AUF-Moldova que le Centre d’Employabilité Francophone de l’UPSC a été mis en place pour un meilleur avenir de nos jeunes actifs.

Loading