Un grup de elevi refugiați din Ucraina, în vizită de studiu la UPSC

Astăzi, 7 iunie 2023, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău a primit în vizită un grup de elevi refugiați din Ucraina, care au manifestat interes sporit în a explora Universitatea și activitățile ei. Această vizită de studiu a fost organizată la inițiativa Institutului de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM” și Centrul de Ghidare și Consiliere în Carieră „Edu Career” (CGCC) al UPSC.

Pe parcursul vizitei, elevii au avut oportunitatea de a afla despre CNIDE „Clasa Viitorului”, unde au descoperit tehnologiile tipice „Clasei Viitorului” cu orientare spre abordarea STEAM. Aceștia au fost entuziasmați în a înțelege modul de funcționare al echipamentelor digitale prezentate.

Spre finalul vizitei, la solicitarea elevilor din clasele terminale de liceu Larisa Chirev, psiholog, specialist principal „Dezvoltare personală” și Gabriela Repeșco, specialist secția „Atragere în carieră/cariera didactică” din cadrul CGCC au prezentat ofertele educaționale disponibile pentru anul de studii 2023-2024, oportunitățile de construire a unei cariere de succes la UPSC, informații despre bursele de studii și detaliile cu referire la procesul de admitere.

Această vizită a reprezentat o oportunitate valoroasă pentru elevii originari din Ucraina de a se familiariza cu mediul academic și de a descoperi posibilitățile de învățare și dezvoltare oferite de UPSC.

Loading