Stabilirea parteneriatelor, promovarea bunelor practici și cultivarea calității în educație – obiective ale UPSC

Despre colaborări, expertizări, mobilități și cooperare internațională au discutat doamna Rector a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău Alexandra Barbăneagră, prorectorul Ludmila Armașu-Canțîr și decanul Facultății Științe socio-umane, prof. dr. Daniel Mara, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

DoamnaAlexandra Barbăneagră șidoamna Ludmila Armașu-Canțîr au avut, în această perioadă, și o întrevedere cu prorectorul pentru Cercetare, Inovare și Internaționalizare al ULBS, prof. Andrei Terian și cu Șefa Biroului Erasmus dr. Anca Șerban, în cadrul căreia au discutat despre noi oportunități de colaborare, mobilități, proiecte. Echipa managerială de la UPSC i-a felicitat pe colegii sibieni, în special rectoratul și Departamentul Relații Internaționale, pentru evenimentul internațional organizat la un înalt nivel și pentru oportunitățile create în vederea fortificării relațiilor interuniversitare.

De asemenea, reprezentanții UPSC au avut o întrevedere și cu echipa de la Biroul Școlilor Doctorale, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Rectorul UPSC Alexandra Barbăneagră și prorectorul Ludmila Armașu-Canțîr au avut plăcerea unei întrevederi antrenante cu decanul facultății de Litere și Arte a ULSB, dl prof. dr. abilitat Dragoș Varga, și cu dna prodecan, conf. dr. Eva Nicoleta Burdușel, care au generat noi idei de proiecte comune. La finele vizitei, a fost semnat un Acord de mobilitate între Facultățile ULBS și UPSC.

O altă vizită importantă, în Săptămâna Internaționalizării, la Sibiu, desfășurată în perioada 22 – 26 mai 2023, a rectorului UPSC Alexandra Barbăneagră și a prorectorului Ludmila Armașu-Canțîr a avut loc la Facultatea de Teologie Ortodoxă.

Prodecanul Constantin Necula, Pr. Prof. Dr. Habil., împreună cu echipa managerială crengiană, au convenit asupra unor proiecte de colaborare în domeniul iconografiei, promovării valorilor culturale românești și a unor mobilități academice, școli de vară pentru studenți și profesori.

O altă revelație în cadrul mobilității academice pentru rectorul UPSC Alexandra Barbăneagră și prorectorul Ludmila Armașu-Canțîr a fost vizita de lucru la Centrul Astra pentru Patrimoniu, care include mai multe Laboratoare de conservare si restaurare destinate deservirii Muzeul Civilizatiei Populare Tradiționale ASTRA din Dumbrava Sibiului, acoperind domeniile de restaurare ceramica, textile, lemn policrom, piele, investigații chimice.

Doamna conf. univ., dr. Geanina Ionescu, director al Centrului Astra, a demonstrat dotările laboratoarelor de ultima generație, mânuite cu mare pricepere de echipele de restauratori profesioniști și de către studenții sibieni și clujeni, aflați la Școala de vară, care asigură maximul de condiții pentru gestionarea activității de conservare activa si preventiva a colecțiilor.

Centrul pentru Pregătirea Conservatorilor si Restauratorilor a impresionat delegația crengiană și prin spatiile de documentare și sala de conferințe. La finele întrevederii dna director Geanina Ionescu a propus participarea studenților Facultății de Arte plastice și Design la Școlile de vară de la Muzeul Astra.

22 – 26 mai 2023, o săptămână foarte eficientă cu foarte multe idei de proiecte și cu multă lume bună!

Mulțumiri pentru tot Universității „Lucian Blaga” din Sibiu! Mulțumim, Erasmus+, pentru oportunitățile oferite!

Loading