Mobilitate academică Erasmus+, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

În perioada 14-20 mai 2023, Prorectorul Universității Pedagogice de Stat„Ion Creangă” din Chișinău, doamna Ludmila ARMAȘU-CANȚÎR s-a aflat în mobilitate academică la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

În cadrul mobilității a avut onoarea să preia bunele practici de la Prorectorul pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare Daniela COJOCARU, în vederea consolidării relațiilor instituționale și explorării posibilităților de depunere a noi proiecte de parteneriate pentru cooperare. Într-o atmosferă cordială, discuțiile au continuat împreună cu Prof. univ. dr. Ionel MANGALAGIU– Prorector pentru programe de cercetare ştiinţifică şi transfer de cunoștințe, Conf. univ. dr. Florin BRÎNZĂ– Prorector pentru studii doctorale, digitalizare, Filialele și Extensiunile UAIC, Conf. univ. dr. Constantin-Iulian DAMIAN – Prorector pentru programe de licenţă, masterat şi activităţi de formare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar, părțile convenind asupra unor vizite reciproce și fortificării relațiilor bilaterale, a preluării bunelor practici atât de necesare pentru Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, dar și pentru Republica Moldova în calitate de țară candidat pentru aderarea la UE.

Un vast schimb de experiență în domeniul internaționalizării și al gestionării proiectelor a avut loc grație implicării echipei de la Serviciul Relații Internaționale, în special, șef serviciu Ioana Serafinceanu, Alina Malanciuc, Otilia Matei.

O frumoasă colaborare și o deschidere pentru diseminarea bunelor practici au manifestat doamnele Elena Felice, șefa Departamentului de Cercetare și Managementul Proiectelor și Corina Berica, șefa Biroului Proiecte de Dezvoltare, care au convenit asupra necesității perpetuării colaborării interinstituționale.

Mulțumiri alese, UAIC și Erasmus+, pentru oportunitățile oferite!

Loading