Gala Olimpicilor la disciplina Limba și Literatura Italiană

Gala Olimpicilor la disciplina Limba și Literatura Italiană, la prima ediție, desfășurată de Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universități Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, în data de 26 mai 2023, a adunat peste 70 de elevi de la IPLT „Lucian Blaga”, IPLTPA „Mihai Berezovschi”, IPLT „Dante Alighieri”, cadre didactice și studenți ai Facultății.

Participanții, elevi care studiază limba și cultura italiană, au avut ocazia, cu emoții de satisfacție și împlinire personală, să primească Diplomele și Trofeele înmânate chiar de Excelenta Sa, Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Domnul Lorenzo Tomassoni. Diplomatul, în alocuțiunea Sa, a menționat faptul că, pe parcursul celor peste 30 de ani de relații de cooperare între Italia și Moldova, este evidentă o dezvoltare ascendentă pe multiple paliere,  care aduc beneficii bilaterale, subliniind faptul îmbucurător că tinerii  din R. Moldova manifestă un interes sporit față de studierea limbii și culturii italiene, ceea ce va determina autoritățile să creeze tot mai multe oportunități de mobilitate academică și schimb de bune practici cu studenții italieni.

Evenimentul s-a încheiat cu un program artistic, în care elevii participanți la Olimpiada Universitară la limba italiană, dar și studenți ai Facultății de Limbi și Literaturi Străine, UPSC, au cântat muzică italiană, au dansat și au recitat crâmpeie din literatura italiană.

Loading