Inaugurarea Zilelor Limbii Germane

În data de 3 mai 2023, Catedra Filologie Germană din cadrul Facultății Limbi și Literaturi Străine, Universitatea Pedagogică de Stat ,,Ion Creangă” și Lectoratul DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst – Serviciul German de Schimb Academic) din cadrul UPSC au sărbătorit frumosul jubileu de 25 ani.

Evenimentul a fost inaugurat cu participarea oaspeților de onoare:

Excelența Sa, doamna Margret Uebber, Ambasadorul Republicii Federale Germane în Republica Moldova; Comisarul pe Educație al Republicii Austria în Republica Moldova, doamna Elisa Deutschmann; reprezentanți ai Ambasadei Republicii Austria în Republica Moldova, doamna Christa Gollner și doamna Marlene Dana; fosta șefă a Catedrei de Filologie Germană, fondatoarea centrului DAAD, doamna conf. univ. dr. Ala Lipceanu.

La inaugurare, au mai fost prezenți și invitați de onoare ai Catedrei Filologie Germană și a Lectoratului DAAD (Serviciul de Schimb Academic German) din Republica Moldova doamna Britt-Marie Schuster, dr., prof. univ., directoarea Institutului de Germanistică a Universității din Paderborn (Germania); dr., domnul Christian Frankenfeld, cercetător independent din Rheda-Wiedenbrück, Germania; dr., prof. univ., doamna Ivone Pörzgen, directoarea Institutului de Slavistică a Universității „Ruhr” din Bochum, Germania.

Cu un cuvânt de salut, oaspeții au fost întâmpinați de prorectorul pentru relații internaționale a UPSC, conf. univ., dr. doamna Ludmila Armașu; decanul Facultății Limbi și Literaturi Străine conf. univ., dr. doamna Angela Solcan; șeful Catedrei Filologie Germană conf. univ., dr., domnul Victor Chiseliov și lectorul DAAD în Republica Moldova, domnul Mario Radermacher.

Studenții au prezentat un program artistic, prin care și-au exprimat respectul pentru cultura germană și dorința cunoașterii limbii și literaturii germane.


Loading