De Ziua Mondială a Dansului, Felicitări tuturor dansatorilor!

Cu ocazia Zilei Mondiale a Dansului, marcată astăzi, 29 aprilie, aducem cordiale felicitări 𝐀𝐧𝐬𝐚𝐦𝐛𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐌𝐨𝐝𝐞𝐥 𝐝𝐞 𝐃𝐚𝐧𝐬 𝐏𝐨𝐩𝐮𝐥𝐚𝐫 „𝑪𝒊𝒖𝒍𝒆𝒂𝒏𝒅𝒓𝒂”, care, de peste 25 de ani, activează în Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, prin inițiativa și conducerea dlui Ion BENCHECI, lector universitar la Catedra Pedagogie Preșcolară, Educație Fizică și Dans și, care, cu un palmares de nenumărate Diplome și Trofee de la Concursuri și Festivaluri Naționale și Internaționale, este o adevărată mândrie a Universității și a țării noastre.

Amintim că, 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐏𝐞𝐝𝐚𝐠𝐨𝐠𝐢𝐜𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐒𝐭𝐚𝐭 „𝐈𝐨𝐧 𝐂𝐫𝐞𝐚𝐧𝐠𝐚̆” 𝐝𝐢𝐧 𝐂𝐡𝐢𝐬̗𝐢𝐧𝐚̆𝐮 este unica instituție de învățământ superior din R. Moldova, care pregătește cadre didactice la programele de studii Dans popular și clasic și Dans sportiv și modern, la Ciclul I, Licență și Ciclul II, Master, la 𝑭𝒂𝒄𝒖𝒍𝒕𝒂𝒕𝒆𝒂 𝒅𝒆 𝑺̗𝒕𝒊𝒊𝒏𝒕̗𝒆 𝒂𝒍𝒆 𝑬𝒅𝒖𝒄𝒂𝒕̗𝒊𝒆𝒊.

𝐅𝐞𝐥𝐢𝐜𝐢𝐭𝐚̆𝐫𝐢 𝐭𝐮𝐭𝐮𝐫𝐨𝐫 𝐝𝐚𝐧𝐬𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫!
𝐋𝐚 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐮𝐥𝐭 𝐬̗𝐢 𝐥𝐚 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐞!

____________________________________

Ziua de 29 aprilie a fost instituită drept Ziua Mondială a Dansului, în 1982, la iniţiativa Comitetului de Dans al Institutului Internaţional de Teatru (ITI) din cadrul UNESCO și marchează ziua de naștere a fondatorului baletului modern, Jean Georges Noverre, născut la 29 aprilie 1727.

Loading