UPSC, în parteneriat viabil pentru perpetuarea valorilor naționale

Astăzi, 28 aprilie 2023, în cadrul Festivalului Internațional „Dansul Vetrelor Nistrene”, dna conf. univ., dr. Alexandra BARBĂNEAGRĂ, a avut o întrevedere cu reprezentanții a 20 de grupuri artistice din or. Dnepropetrovsk (Ucraina), jud. Bihor, Buzău (România), or. Dobrici (Bulgaria) și din raioanele Florești și Ștefan-Vodă (R. Moldova), participante la evenimentul cultural-artistic.

Doamna Rector Alexandra Barbăneagră a salutat oaspeții și a încurajat inițiativele de promovare a valorilor culturale și a tradițiilor naționale, viabile pentru evidențierea identității naționale, accentuând ideea că UPSC este unica instituție de învățământ superior din R. Moldova, care pregătește cadre didactice la programele de studii Dans popular și clasic și Dans sportiv și modern, la Ciclul, I Licență și Ciclul II, Master. În scopul conjugării efortului comun pentru educarea tinerii generații întru perpetuarea valorilor autentice naționale, au fost prezentate activitățile de perspectivă ale Universității.

Dna conf. univ, dr. Nina GARȘTEA, decanul Facultății de Științe ale Educației, a mulțumit conducătorilor ansamblurilor artistice pentru faptul că au acceptat invitația și s-au manifestat plenar în demararea evenimentului. Evidențiind importanța parteneriatului educațional în promovarea tinerelor talente, dna decan Nina Garștea și-a exprimat certitudinea că activitatea desfășurată va avea un impact substanțial în promovarea imaginii atât a Universității, cât și a ansamblurilor coregrafice participante la Festival, care va continua cu alte ediții.

La întrevedere, au fost prezenți dna conf. univ, dr. Lilia CEBANU, șef catedră Pedagogie Preșcolară, Educație Fizică și Dans, dl Ion BENCHECI, conducătorul ansamblului de dans popular „Ciuleandra” a UPSC, coordonatorul Festivalului.

Astfel, participanții și-au exprimat gratitudinea și respectul față de conducerea Universității, subliniind faptul că activitatea interculturală are o importanță deosebită în consolidarea relațiilor între țările vecine.

Loading