Reprezentanți UPSC la Palatul Roznovanu din Iași, Expoziția „Religie, Medicină, Știință și Artă”

Începutul Săptămânii Patimilor în acest an a fost marcată, pentru Facultatea Arte Plastice și Design a UPSC, de un eveniment de excepție – vernisajul Expoziției de artă cu genericul  „RELIGIE, MEDICINĂ, ȘTIINȚĂ ȘI ARTĂ”, organizată de Facultatea Arte Vizuale și Design din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, care s-a desfășurat la 10 aprilie, curent, în incinta Palatului Roznovanu al Primăriei Municipiului Iași, România.

Organizată cu prilejul Sărbătorilor de Paști, această deosebită Expoziție semnifică, indispensabil, un început de colaborare, deosebit de frumos, între instituția noastră și Facultatea de Artă Vizuală și Design, UNAGE, din Iași.

Menționăm, că expoziția întrunește, – alături de creația artiștilor plastici ieșeni consacrați, cadrelor didactice și studenților Ieșeni, – lucrări de pictură și artă decorativă ale profesorilor și studenților, absolvenților Facultății de Arte Plastice și Design din cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău: Simion Zamșa, Dumitru  Musteață, Alexandru Alavațchi, Ion Zderciuc; absolvenții facultății Purice Horia, Ina Lungu.

Deschiderea evenimentului a fost oficializată de Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași, Alexandru Constantin Chituță, managerul interimar al Muzeului Național Brukenthal din Sibiu, Nichifor Botoșăneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor,  Cristian Ungureanu, conf.univ., dr. prorectorul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, Ana Simac, conf.univ., dr., decana Facultății de Arte Plastice și Design din cadrul UPS „I. Creangă”, Florina Breazu, Președinta Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova ș.a. Vernisajul a fost  urmat de o conferință tematică în sala „Vasile Pogor”, la care au  luat cuvântul importante personalități ale lumii culturale și academice ieșene.

În același context, ținem să mulțumim, pe această cale, organizatorilor evenimentului – Domnului Adrian Stoleriu, conf.univ., dr., decanul Facultății de Arte Vizuale și Design din Iași și Domnului Alexandru Chituță, director interimar al Muzeului Național Brukenthal din Sibiu – pentru invitație de a participa la expoziție și să-i felicităm pentru succesul acestei maifestații cultural-artistice de o semnificație aparte.

În aceeași ordine de idei, aducem sincere mulțumiri Primăriei Municipiului Iași, în persoana Domnului Primar Mihai Chirica, pentru deschidere în colaborare și susținerea evenimentelor de promovarea a valorilor culturale şi moral-spirituale creștinești.

Loading