La Facultatea de Biologie și Chimie, Ziua Ușilor Deschise

Astăzi, 1 aprilie 2023, Facultatea de Biologie și Chimie, UPSC, a fost onorată să primească, în cadrul evenimentului „Ziua Ușilor Deschise”, liceeni, părinți, cadre didactice, participanții Concursului „Tânărul Cercetător”, ediția 2023, precum și pe toți cei interesați de programele de studii pe care le oferă Facultatea.

În cadrul activității, au fost demonstrate prezentările participanților la Concursul internațional „Tânărul cercetător”, ediția a IV-a, care au ocupat primele 4 locuri (proiecte STEAM și proiecte de cercetare) și au fost înmânate cupele și medaliile învingătorilor. La concurs, au participat 100 de echipe de elevi din Republica Moldova și România.

Au fost demonstrate aplicații practice la biologie și o serie de experimente la chimie. Ulterior, au fost nominalizați învingătorii la Universiada la Chimie și Universiada la Biologie, ediția 2023. Evenimentul, desfășurat în format mixt, a adunat, cu prezență fizică, peste 300 de elevi și profesori din Republica Moldova și România, alte peste 100 de persoane, fiind conectate online.

De asemenea, tot astăzi, în „Clasa Viitorului” a UPSC, a avut loc, în regim mixt, Seminarul științifico-metodic „Didactica Biologiei și Chimiei”, organizat de Facultatea Biologie și Chimie. În cadrul ședinței, au fost abordate diverse probleme cu caracter fundamental și aplicativ din domeniu. Au fost discutate aspectele privind utilizarea realizărilor recente ale științei în procesul educațional. În cadrul seminarului, au fost prezentate comunicările:

  1. Micobioindicația.  – Sofia GRIGORCEA, facultatea Biologie și chimie a UPSC
  2. Instrumentariul digital pentru desfășurarea activităților educaționale la disciplina Chimie, subiect prezentat de Tatiana CODREANU, LT „I. Vatamanu”, Strășeni
  3. Analize moleculare genetice – Chiril BOINCIUC, Institutul Mamei și Copilului.

La seminar, au participat profesorii prezenți în „Clasa Viitorului” și peste 130 de participanți conectați online.


Activitățile au fost foarte apreciate de toți cei prezenți fizic și online, fapt pentru care, adresăm mulțumiri alese coordonatorilor pentru organizare și participanților pentru implicare activă.

Loading