Studenți ai UPSC, premiați în Concursurile de Zilele Francofoniei. Felicitări!

Martie a fost o lună a Francofoniei foarte bogată și dinamică, cu diverse activități academice, culturale, științifice, didactice și artistice. Biroul Național AUF-Moldova, în parteneriat cu Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, Biroul de Cooperare al Elveției în Republica Moldova și Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău, a organizat ceremonia de premiere a câștigătorilor concursurilor din cadrul Zilelor Francofoniei 2023.

102 câștigători, studenți ai universităților membre AUF din Republica Moldova, studenți ai școlilor profesionale francofone și elevi ai claselor bilingve moldovenești au fost premiați cu diplome de apreciere și premii generoase în incinta CNIDE Clasa Viitorului de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău. Printre studenții premiați au fost și tinere talente francophone de la UPSC: Marina Zbîrnea, Cristina Chifa, Cornelia Sîrbu, Mohammad Tarabieh, Cătălina Petco, Cristina Morari, Ian Sarivan, Olga Onei, Iuliana Usatîi, Cristalina Negrescu.

Evenimentul, desfășurat în data de 29 martie 2023, a fost dirijat cu excelență de către Directoarea BN AUF-Moldova, dna Claudia Vișan. La ceremonie au fost prezenți domnul Martin Roch, director adjunct al Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova, doamna Ecaterina Dumbrăveanu, responsabilă de proiecte la Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău, doamna Diana Antoci, prorector pe Știință, UPSC și dna Angela Solcan, decan la Facultatea de Limbi Străine UPSC, domnul Ghenadie Rîbacov, coordonator al Claselor Bilingve din Moldova, doamna Mariana Negrean, director CE în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo”, responsabili de filiere francophone și de CEF, profesori, studenți și elevi.

Felicitări tuturor câștigătorilor și profesorilor lor!

BN AUF-Moldova și UPSC încurajează tinerii să învețe în continuare limba franceză și să se implice cu aceeași pasiune în promovarea francofoniei științifice!

Mulțumiri alese Agenției Universitare a Francofoniei pentru susținerea constantă a studenților UPSC și pentru parteneriatul nostru durabil!

Loading