Elevii Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Chișinău, în vizită la UPSC

În data de 21 martie 2023, un grup de 32 de elevi din clasa a VII-a de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Chișinău au participat la o vizită de studiu la UPS „Ion Creangă” din Chișinău, organizată de Liceu în colaborare cu  Centrul de Ghidare și Consiliere în Carieră „EduCareer” (CGCC) al UPSC, în scopul realizării produsului de EFE (evaluarea formativă în etape) la modulul „Proiectarea carierei profesionale și dezvoltarea spiritului antreprenorial” la disciplina școlară „Dezvoltarea personală” (DP).

Pe parcursul vizitei, Gabriela Repeșco, specialist în cadrul Secției „Atragere în carieră/cariera didactică” a CGCC, a apreciat faptul că elevii au ales UPSC în realizarea produsului de EFE la DP cu perspectiva devenirii liceenilor viitori studenți ai Universității la programele de studii în diverse domenii: Educație/Științe ale educației,  Științe Umanistice, Științe Sociale și Comportamentale, Arte, Filologie, Științe Ale Naturii, Matematică și Statistică

Apoi, a fost prezentat elevilor un sumar al contribuției Universității în formarea viitorilor specialiști, precum și informații despre cele 8 facultăți la domenii de formarea inițială și continuă de nivel superior a specialiștilor.

Vizita a debutat în Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”, unde elevii au participat la o oră practică într-un mediu dotat cu tehnologii digitale de ultimă generație implementate la Universitatea noastră. Mai apoi, participanții au avut parte de o excursie la Facultatea de Arte Plastice și Design, unde au fost uimiți să descopere o serie de lucrări realizate de către studenții noștri și expuse în cadrul Muzeului Facultății, cât și expozițiile de creație ale artiștilor cu renume. La cererea elevilor, vizita a continuat cu o prezentare a produselor create de studenții de la programele de studii: Animație și Designul Jocurilor.

La finalul evenimentului, fiecare participant a primit un certificat care confirmă implicarea personalizată a elevilor în realizarea produsului de EFE (evaluarea formativă în etape) la DP modulul „Proiectarea carierei profesionale și dezvoltarea spiritului antreprenorial”.

Elevii au ținut să mulțumească întregii echipe pentru organizarea acestei vizite și au declarat că și-ar dori să revină în calitate de studenți la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.

Loading