Facultatea de Filologie și Istorie, seminar pentru profesorii din învățământul preuniversitar

Catedra de limbă și comunicare a Facultății de Filologie și Istorie, cu implicarea asiduă a doamnei conf. dr. Irina Țvic, continuă șirul seminarelor pentru profesorii din învățământul preuniversitar din republică, scopul cărora a fost actualizarea problemelor de predare/învățare a limbii și literaturii ruse.

Astfel, pe data de 3 martie 2023 a fost organizat seminarul metodologic „Probleme actuale ale interpretării textului artistic și rolul reflecției la lecțiile integrate de limba și literatura rusă” în cadrul căruia a fost abordată o tematică actuală, prezentate de doamna conf. dr. Irina Țvic: „Specificul interpretării textului literar. Rolul și importanța reflecției la lecția integrată”. Un impact semnificativ l-a avut subiectul relatat de doamna Elena Ursu, profesoară de limba și literatura rusă, grad didactic superior, IP LT „A.S. Pușkin” din Bălți, cu genericul: „Specificul evaluării la etapa de reflecție și interpretare a textului”.

De asemenea, la seminar au fost prezentate comunicări interesante de tipul: „Caietul cu sarcini la lecțiile de limba și literatura rusă pentru clasa a VI-a la etapa de reflecție” și „Utilizarea tehnologiilor informaționale la etapa de reflecție a lecțiilor de limba și literatura rusă”, prin impecabila prestație a profesoarei de la LT „Olimp” din Chișinău, Natalia Sava, autoarea suportului didactic, și respectiv absolventa programului de studii Didactica limbii ruse ca limbă nematernă, străină, tânăra specialistă, profesoară la IP LT „Petru Movilă” Alla Remeniac.

Comunicările au trezit un deosebit interes participanților seminarului, care au remarcat importanța acestei forme de comunicare profesională și valorosul schimb de experiență.

Loading