Nu doar de Dragobete, UPSC, te iubesc!

Sărbătoarea dragostei la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău a fost celebrată prin mesaje de gratitudine, mândrie și respect față de Instituția de Învățământ, care ne formează ca viitori profesioniști, administrație, cadrele didactice, colegi etc.

Pe parcursul zilei de 24 februarie 2023, la parterul blocurilor de studii I și VI, întreaga Comunitate Academică UPSC a scris pe „peretele dragostei” cele mai frumoase mesaje de iubire față de ALMA MATER și toți acei care o reprezintă.

_______________________

Ziua de Dragobete se sărbătorește în fiecare an pe 24 februarie, fiind dedicată iubirii, e una dintre cele mai frumoase tradiții ale poporului nostru și înseamnă dragoste, respect. Numele Dragobete vine din legenda Babei Dochia, Dragobete fiind considerat fiul acesteia. Se spune că acesta este un tânăr chipeș, voinic și iubăreț, care își petrece timpul prin păduri și a fost considerat protectorul iubirii. Sărbătoarea de Dragobete a fost cunoscută încă în antichitate și era sărbătorită de daci.

Loading