Webinarul „Standardele pentru protecția și siguranța copiilor în mediul online”

Astăzi, 20.02.2023, în format online, a avut loc Webinarul pe tema Standardele pentru protecția și siguranța copiilor în mediul online organizat de Facultatea Științe ale Educației, UPSC, în parteneriat cu Centrul Internațional „La Strada Moldova”.

Evenimentul a întrunit cca 330 de participanți – studenți, masteranzi, profesori universitari, manageri, învățători și educatori, atât din R. Moldova, cât și din România.

În debutul evenimentului cu un cuvânt de salut s-a adresat participanților, dna Nina GARȘTEA, decanul Facultății Științe ale Educației. Webinarul a fost facilitat de dna Victoria GRIBINEȚ, coordonatoare activități educaționale, Centrul Internațional „La Strada Moldova”.

Au fost abordate următoarele subiecte:

  • aspecte noționale privind siguranța online a copilului;
  • riscurile asociate utilizării Internetului de către copii și modul de prevenire a acestora;
  • modalitățile de navigare și protejare a copilului de conținuturi și/sau acțiuni din mediul virtual;
  • standarde pentru protecția și siguranța copiilor/elevilor în mediul online;
  • bune practici în domeniul siguranței online a copilului.

Webinarul a inclus și sesiunea de întrebări și răspunsuri pe marginea subiectelor abordate, a situațiilor cu care se confruntă cadrele didactice. Participanții au apreciat actualitatea, necesitatea și importanța problematicii abordate, implicându-se în discuție și prezentând reflecții proprii.

Gratitudine și tot respectul dnei Victoria GRIBINEȚ pentru deschidere, colaborare, sensibilizare și informare detaliată în domeniul siguranței online a copilului.

Mulțumiri alese dnei dr., conf. univ. HAHEU-MUNTEANU Efrosinia pentru participare în organizarea acestui eveniment și Direcției Tehnologii Informaționale, în persoana dlui Roman CECAN, pentru asigurarea tehnică a evenimentului care a făcut posibilă accederea unui număr mai mare de participanți.

Vă așteptăm cu drag și la alte evenimente organizate de Facultatea Științe ale Educației, UPSC!

Loading