Felicitări cu prilejul Zilei internaţionale a femeilor și fetelor din domeniul ştiinţei!

11 februarie este ziua în care e marcată Ziua internaţională a femeilor și fetelor din domeniul ştiinţei. Scopul acestei sărbători este încurajarea şi sprijinirea accesului şi participării doamnelor și domnișoarelor la educaţia în ştiinţe, tehnologie, inginerie şi matematică, la activităţi de formare şi cercetare la toate nivelurile.

Cu acest prilej, exprimăm sincere felicitări doamnelor și domnișoarelor din cadrul UPSC care, cu devotament și persuasiune, realizează activități științifice și științifico-didactice, accentuând, astfel, necesitatea implicării fetelor și femeilor în știință.

Vă dorim, stimate doamne și domnișoare, multă sănătate, creativitate,  tenacitate și devotament! Să vă dezvoltați și în continuare, cu încredere, potențialul intelectual pentru valorificarea domeniului cercetării și inovării și să înregistrați noi ascensiuni profesionale!

______________________

Din 2016, Republica Moldova, alături de alte state din întreaga lume, marchează la 11 februarie Ziua internațională a femeilor şi fetelor cu activități în domeniul științei. Adunarea Generală a ONU a proclamat această zi în scopul recunoașterii rolului important al femeilor și fetelor în activitățile de cercetare științifică. Mai exact, astfel se urmărește eliminarea tuturor formelor de discriminare faţă de fetele şi femeile din domeniul ştiinţei, asigurarea accesului deplin și egal al tuturor femeilor la educație, creșterea numărului de femei cu abilități relevante, angajate în sistemul științific.

Loading