UPSC semnează Memorandum de colaborare cu Universitatea „Pegaso International”, Italia

Pe data de 24 ianuarie, în incinta „Clasei Viitorului”, a avut loc semnarea Memorandumului de colaborare între Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău și Universitatea „Pegaso International”, Italia.  La eveniment au fost prezenți, pe lângă reprezentanții conducerii celor două instituții de învățământ, Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, reprezentanți ai mediului academic universitar moldovenesc și italian, profesori de limbă italiană ai liceelor din Chișinău.

Excelența Sa Lorenzo Tomassoni, Ambasador al Italiei în Republica Moldova, a salutat semnarea Memorandumului, a vorbit despre importanța acestuia în vederea inițierii unor proiecte comune și a menționat contribuția Universității Pedagogice în promovarea limbii și culturii italiene. 

Semnatarii documentului, doctor conferențiar Ludmila Armașu, Prorector UPSC pentru relații internaționale și cooperare și Vincenzo Maffettone, director al Reprezentanței Pegaso International la Chișinău, s-au referit la implicațiile evenimentului și la importanța dezvoltării parteneriatului pentru Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Catedra Filologie Romanică și, în perspectivă, pentru alte facultăți ale UPSC.

Semnarea documentului a fost urmată de discuții constructive asupra perspectivelor de colaborare între instituțiile semnatare, asupra intermedierii de către Ambasada Italiei a promovării limbii și culturii italiene la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.

Loading