Mobilitate academică de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, România la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău

În perioada 19-23 decembrie 2022, profesorii de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Cristian Nicolae Boțan, Nicolaie Hodor și Silviu Florin Fonogea însoțiți de Conf. univ., Dr. în Geografie Vasile Maxim, au realizat mobilități de predare și formare în cadrul Facultății de Geografie a UPSC.

Delegația clujeană a avut o întrevedere cu Prorectora pentru Relații Internaționale și Cooperare, Conf. univ., Dr. Ludmila Armașu-Canțîr, care a subliniat importanța colaborării interinstituționale și valorificarea mobilităților internaționale ale cadrelor academice și studenților, dar și inițierea de noi proiecte benefice pentru ambele părți.

Studenții și profesorii Facultății au beneficiat de informații utrile și interesante la următoarele subiecte: The Lands of Romania – Regional brands. Case study. The Land of Vtrancea – regional identities. The land of Oas – regional brands. The Land of Hatel – regional values. The Land of Maramures, Romania – Regional brand. Geographical Aspects of the Romanian Frontiers – a centurty of changes. The alcool (horinca) and the songs (horile) in the life and folklore in Maramures. The Romanian National Parks – study, valorisation, protection, dar au primit și informații valoroase despre universitatea parteneră și au fost îndemnați să depună dosare pentru mobilități internaționale, să participe la activități culturale și științifice, scoli de vară organizate în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Loading