Inaugurarea noului sediu al Școlii Doctorale Științe ale Educației

Astăzi, 14 decembrie 2022, a fost inaugurat noul sediu al Școlii Doctorale Științe ale Educației din cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău. La eveniment, au fost prezenți reprezentanți ai administrației și ai subdiviziunilor instituționale, care au apreciat efortul întregii echipe și au urat tuturor membrilor spor în toate, inspirație, succese și realizări frumoase în domeniu.

În deschiderea evenimentului, Rectorul UPSC, conf. univ., dr., dna Alexandra BARBĂNEAGRĂ a menționat că modernizarea și asigurarea cu spații și echipament tehnic de performanță, va facilita cercetarea științifică în domeniul educației și va aduce rezultate remarcabile.

Directorul Școlii Doctorale Științe ale Educației, conf. univ., dr., dna Larisa SADOVEI a subliniat faptul că prin intermediul Școlii Doctorale Științe ale Educației, doctoranzilor li se asigură un cadru distinct de informare, dezvoltare și integrare în tematica generală de cercetare științifică a coordonatorilor de doctorat, pe baza principiilor și direcțiilor strategice naționale.

Școala Doctorală Științe ale Educației, prin calitatea studiilor și prestigiul contingentului științific devine tot mai atractivă. Acordurile de colaborare cu diverse centre științifice din țară și pe peste hotare deschid oportunități de expertiză și suport în dezvoltarea unor programe de pregătire avansată a doctoranzilor din România, Ucraina, Spania, Portugalia, Franța, Canada, Turcia, Israel, schimb de experiență, programe de mobilitate academică, etc.

Actualmente, Școala Doctorală Științe ale Educației a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău dispune de un potențial științific de 82 de conducători de doctorat din cadrul instituției și 21 de profesori asociați, din țară și din străinătate, conducători de doctorat, membri ai comisiilor de îndrumare și cadre didactice în cadrul programului de pregătire avansată, cercetători de înaltă calificare profesională și performanță științifică. Numărul de doctoranzi total este de 589, doar anul curent sunt admiși la studii 64, dintre care, cei mai mulți sunt din România.

În cadrul evenimentului, participanții au vizitat spațiile Școlii Doctorale Științe ale Educației, au făcut cunoștință cu echipamentul din dotare și resursele bibliografice disponibile, care vor fi îmbogățite pe parcurs.

Loading