Facultatea de Arte Plastice și Design prezintă colecția vestimentară „Flori de Crăciun”

În data de 5 decembrie 2022, în cadrul concursului Brazi de Crăciun, ed. a IV-a, studenții anului II de studii, programul de studii Design Vestimentar, cu ghidarea cadrului didactic Natalia Sajin, au prezentat colecția vestimentară, inspirată din brazii de Crăciun, creată în preajma sărbătorilor de iarnă.

Colecția „Flori de Crăciun”, reflectă starea de spirit ce o aduce cu sine sărbătoarea de Crăciun. Siluetele ținutelor repetă forma stilizată a pomului de crăciun și a jucăriilor ce le decorează, la fel ca și coloritul acestora: verde deschis, smarald și roșu bordo. Elementele decorative au fost preluate din tehnica jucăriilor pliate din hârtie, astfel, fiecare detaliu a fost decupat din stofă de atlas, iar marginea prelucrată cu bie de atlas negru în contrast pentru a oferi fiecărui reper un contur. Drept bază a servit rochia gofrată din organza, semitransparentă ce conferă ținutelor un asfect fluid și ușor în dinamică.

Alina Mocanu, studenta anului II despre experiența sa: „Concursul brazilor organizat de FAPD a fost întotdeauna o provocare a creativității pentru cei mai ingenioși studenți, la fel și pentru noi. Domnișoara Natalia Sajin a creat cu ajutorul programei CLO 3D, un design unic cu tematica sărbătorilor de Crăciun, a unor rochii ce au luat forma unui brad și a unei jucării. O echipă formata din 5 persoane a lucrat asupra a 3 ținute elegante. Am ales culorile potrivite a țesăturii, am dublat stofa, am cusut, am croit și am respectat toții pașii de relaizare a unei ținute. Pentru că am format o echipă bună, am lucrat intens, ne- am descurcat și am rămas pozitive chiar și atunci când deja oboseala punea stăpânire pe noi. Chiar daca timpul ne presa, am dat dovada de răbdare și am depus mult efort, ca la final sa avem un rezultat pe masura așteptărilor. O echipa formata din oamenii potriviți, duce la succes și realizari minunate.

Colecția a meritat locul I la categoria ArtObiect la concurs Brazi de Crăciun, organizat de Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău. Studentele, implicate în procesul de lucru, au primit diplome si premiu bănesc pentru efortul depus în crearea acestor inedite elemente vestimentare.

Aducem sincere felicitări întregii echipe de lucru, în special Nataliei Sajin, asis. univ., pentru munca depusă și rezultatul excelent.

Loading