Companii franceze în vizită la UPSC, ediția I

La data de 30.11.2022, Secția Relații Internaționale și Managementul Proiectelor a invitat studenții francofoni ai Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău la o întâlnire cu companii franceze, în cadrul Proiectului CEF susținut de Agenția Universitară a Francofoniei. A fost prima ediție a acestui eveniment, care se înscrie în axa 1 a ofertei de servicii CEF: consiliere, informare și tutorat de angajare.

Doamna Natalia CELPAN-PATIC, reponsabila CEF, care va fi inaugurat în curând la UPSC cu sprijinul AUF, a explicat misiunea acestuia studenților Facultății de Limbi și Literaturi Străine și ai Facultății de Științe ale Educației: susținerea studenților în integrarea lor profesională. Întreprinderea invitată, de data aceasta, a fost VEO Worldwide Services – furnizor de servicii B2B, cu sediul în Europa, cu 16 ani de activitate și care caută în permanență soluții ca să ajute proprietarii de afaceri să își valorifice stocurile nevândute (colecții anterioare, produse cu termene de valabilitate scurte, comenzi anulate etc.) și să devină eficiente.

Reprezentanții companiei, doamna Aurélia DURAND, Manager Platou VEO și doamna Aliona MACARI, Manager Proiect VEO, au prezentat mai multe posturi disponibile: specialist în controlul managementului, asistent administrativ, asistent marketing, asistent contabilitate, asistent recrutare Franța, ofițer de recrutare, analist financiar, specialist în comerț internațional (engleză, germană, spaniolă, italiană) etc., condițiile de muncă și profilul candidatului: studii superioare (Licență sau Master), cunoștințe de limba franceză nivel B1/B2/C1, dorință de a învăța și de a evolua, bune abilități organizatorice, rigoare, atenție la detalii, spirit de echipă și flexibilitate, dinamism și perseverență, bune abilități analitice și de sinteză.

Printre invitați a fost și domnul Ghenadie RÎBACOV, Coordonatorul Claselor bilingve francofone, care a prezentat oportunitățile viitorilor profesori de FLS în cazul în care vor alege licee bilingve pentru a se angaja. Domnul Simon RIGO, responsabil de misiune lingvistică la Alianța Franceză din Moldova, a vorbit despre oportunitățile de continuare a studiilor în Franța pentru studenții noștri, pentru a se integra fără dificultate pe piața locală a muncii.

Studenții au adresat întrebări invitaților, concentrându-se pe nivelul de salariu, oportunitățile de stagiu, ofertele de mobilitate în străinătate și posibilitățile de dezvoltare personală și profesională. Datorită sprijinului constant al partenerului nostru loial, Agenția Universitară a Francofoniei, studenții noștri vor beneficia și de alte ediții ale acestor întâlniri pentru o mai bună integrare profesională.

Loading