Mobilitate de formare la Universitatea din Istanbul Cerrahpaşa

În perioada 16 – 18 noiembrie 2022, bursierul Fulbright Robert Eckhart și cadrele  didactice ale Catedrei de Filologie Engleză, dna Oxana Golubovschi și dna Lilia Herța, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, UPSC, au participat la o mobilitate de formare în cadrul Universității din Istanbul Cerrahpaşa

Unul dintre obiectivele-cheie ale mobilității reprezintă transferul cultural, extinderea și consolidarea parteneriatului dintre UPSC și Universitatea din Istanbul Cerrahpaşa, precum și identificarea de noi piste pentru colaborare. În acest sens, au fost discutate diferite aspecte privind facilitarea organizării mobilităților academice pentru studenți, condițiile de desfășurare și recunoaștere reciprocă a acestora  precum și intensificarea mobilităților de predare și formare pentru corpul profesoral didactic.

În cadrul mobilității, echipa UPSC a făcut cunoștință  cu practicile și activitățile Universității din Istanbul Cerrahpaşa, în procesul de formare profesională inițială, conform cerințelor și standardelor internaționale. Au fost discutate aspecte de interes comun ale evaluării și acreditării programelor de studii, provocările și dificultățile cu care se confruntă cadrele didactice și factorii de decizie din învățământul superior din Turcia.

Agenda sesiunilor de formare a inclus atelierul „Transferul cultural în limbă străină”, prezentarea UPSC și a programelor de studii oferite. Au fost explorate și vizitate centrele lingvistice și departamentul IT din cadrul Universității din Istanbul  Cerrahpaşa, pentru elaborarea și implementarea aplicațiilor de studiu virtual VR, etc.

Această experiență aduce cu sine idei noi, practici didactice inovative, care, cu certitudine, îmbogățesc portofoliul didactic, în vederea modernizării procesului de studiere a limbilor străine în cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.

Loading