Festivalului Internațional de Dans pentru Copii „Rapsodia copilăriei”, ediția a I-a

În perioada 14 – 16  octombrie 2022, s-a desfășurat prima ediție a Festivalului Internațional de Dans pentru copii cu genericul „Rapsodia copilăriei”, fiind organizat de Facultatea Științe ale Educației, Catedra Pedagogie Preșcolară, Educație Fizică și Dans, UPSC în parteneriat cu Asociația Creativă Interregională „Pridneprovie”, Primăria Municipiului Chișinău, Pretura sectorului Buiucani, Consiliul Raional Dubăsari, Primăria comunei Coșnița.

Evenimentul cultural a avut scopul de a promova valorile, tradițiile, arta coregrafică și a găzduit 10 ansambluri de dans din Serbia, Albania, Macedonia, Ucraina și Republica Moldova:

  • „Козацькi джури” din or. Хмельницький, Ucraina, coregraf Костянтин Загурський;
  • „Дукат”, Asociația Cultural-artistică din or. Пирот, Serbia, coregraf Деjан Лилић;
  • „Izvoraș”, Școala de Arte „M. Bieșu” din or. Ștefan-Vodă, coregraf Anatol Cadu;
  • „Bobocelul”, Palatul de Cultură „N. Botgros” din or. Cahul, coregraf Eugenia Jabineț;
  • „Cimbrișor”, IPLT „Sireți” din s. Sireți, Strășeni, coregraf Sergiu Doncilă;
  • „Arțăraș”, IPLT cu Profil de Arte „M. Berezovschi” din or. Chișinău, coregraf Nicolae Catlabuga;
  • „Delenii”, ILTP „L. Deleanu” din or. Chișinău, coregraf Dorin Ursan;
  • „Ghiocel”, ILTP „T. Bubuiog” din Bubuieci, mun. Chișinău, coregraf Leonid Serbin;
  • Ansamblul model de dans popular și clasic „Ciuleandra” din UPSC, conducător artistic Ion Bencheci;
  • „Iasomia”, Școala de Arte din or. Coșnița, Dubăsari, coregraf: Ion Bencheci.

Festivalul a fost moderat de dl Ion BENCHECI, lector universitar, conducătorul ansamblul de dans „Ciuleandra”, UPSC. În debutul evenimentului cu un cuvânt de salut s-a adresat participanților dna Nina GARȘTEA, decanul Facultății Științe ale Educației. La festival a fost prezentă dna Elena IEPURE, șef Secție Cultură, Pretura sectorului Buiucani, care a premiat participanții cu diplome și cupe pentru măiestrie artistică, ținută scenică, activitate prodigioasă și participare creativă în cadrul festivalului.

Participanții au evoluat atât în scena CNIDE „Clasa Viitorului”, cât și în sala de festivități a Școlii de Arte Coșnița, fiind premiați cu diplome și cupe din partea Preturii Sectorului Buiucani și a Primăriei Comunei Coșnița. Mulțumim partenerilor și tuturor participanților! Sperăm ca următoarea ediție a Festivalului va întruni un număr și mai mare de colective coregrafice! Mulțumim coregrafilor, ansamblurilor de dans pentru participare la festival! Vă așteptăm cu drag și la alte manifestări organizate de UPSC!

Loading