UPSC în proiectul COMPASS: substanțialitatea unei experiențe

Echipa proiectului ERASMUS+, COMPASS/Towards European University Lifelong Learning Model în Moldova a realizat, în zilele de 12 – 13 octombrie 2022, cu succes magistral, Conferința de finalizare a proiectului. Pe parcursul implementării Proiectului COMPASS, în perioada 2018-2022, UPS „Ion Creangă” din Chișinău a organizat și a realizat multiple activități axate pe dezvoltarea programelor și serviciilor de Învățare pe tot parcursul vieții (ULLL).

În cadrul evenimentului au fost prezentate explicit și justificat rezultatele implementării proiectului, tendințele actuale în domeniul ULLL, dar și provocările, pespectivele de dezvoltare ulterioară. Acestea au vizat, în temei, perspectiva holistică de transformare a universităților din Republica Moldova în platforme dialogice și deschise pentru învățarea de netăgăduit pe tot parcursul vieții, inspirând adulții la studii motivante.

Avantajul suprem al consorțiului universitar național și european, pe care l-a reprezentat proiectul COMPASS pentru învățământul superior din țara noastră, este exprimat într-un substanțial suport pus la dispoziția universităților pentru modernizarea programelor academice pe linia integrării științifice și didactice a acestora în câmpul educațional al postmodernității. UPSC a fost parte constantă a acestei experiențe fără precedent și, în perspectivă, devine entitatea-nucleu pentru construcția și gestionarea unui nou proiect național de anvergură în aceeași arie a substanțialității academice, edificată pe arhitectura curriculară a secolului al XXI-lea.

Exprimăm recunoștință pentru încredere și convingere în demersul calității, generat de COMPASS, impulsionat de rețeaua universitară națională și dezvoltat iremediabil de către UPSC – Universitate cu personalitate!

Loading