Distincții la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”, Timișoara, România

Salonul Internaţional de Invenţii şi Inovaţii „Traian Vuia” organizat la Timişoara, la cea de-a VIII-a ediție, a prezentat 365 de invenții ce vin în dezvoltarea activității în 22 de domenii precum: alimentaţie, energie, mediu, mecanică, electricitate, agricultură sau medicină, reprezentate fiind de 48 de instituții și inventatori din 7 țări.

Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău s-a învrednicit de mai multe premii și distincții. Cu acest prilej, ne exprimăm, cu înalte considerațiuni, gratitudinea celor care, cu onoare și dedicație, au reprezentat instituția noastră. Dragi colegi, vă felicităm cordial pentru distincțiile merituoase și vă dorim să aveți mereu inspirație și forțe creatoare și să înregistrați și în continuare noi ascensiuni în domeniul cercetării și a invențiilor.

Așadar, în cadrul Salonului Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia” (Timișoara, România, 8 – 10 octombrie 2022) Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” a obținut  2 medalii de aur și una de argint:

  • Medalie de aur

Eduard COROPCEANU, Alexandra DESEATNIC-CILOCI, Ion BULHAC, Steliana CLAPCO, „Biotehnologii eficiente de stimulare a activității fiziologice unor micromicete utilizate în industria alimentară”.

  • Medalie de aur

Eduard COROPCEANU, Vladimir PARŞUTIN, Alexandru COVALI, Olga BOLOGA, Ion BULHAC, Lilia CROITOR, Marina FONARI, „Soluții în baza compușilor coordinativi pentru inhibarea procesului de coroziune a oțelurilor în apă”.

  • Medalie de argint

Eduard COROPCEANU, Ion BULHAC, „Elaborarea noilor materiale multifuncționale și tehnologii eficiente pentru agricultură, medicină, tehnică și sistemul educațional în baza complecșilor metalelor „s” și „d” cu liganzi polidentați”.

  • Pentru realizarea unei serii de invenții, Dlui profesor universitar Eduard Coropceanu i-au fost acordate următoarele premii: PREMIUL SPECIAL al Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara.
  • PREMIUL SPECIAL cu medalia de aur al Universității POLITEHNICA București.

Loading