Cadrul de Management de Mediu și Social pentru proiectul „Învățământul superior în Moldova” discutat la UPSC

La 13 octombrie 2022, în cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău a avut loc ședința de informare privind proiectarea Planului de angajament de mediu și social în conformitate cu Cadrul de Management de Mediu și Social pentru „Proiectul Învățământul Superior în Moldova”.

La ședință au participat Alexandra BARBĂNEAGRĂ, Rector, cât și reprezentanți ai administrației instituționale, responsabili de coordonarea și implementarea subproiectului propus de UPSC în cadrul Proiectului „ÎNVĂȚĂMÂNTUL SUPERIOR DIN MOLDOVA” (PÎSM), Programul de Îmbunătățire a Învățământului Superior (PÎÎS).

Prezent la ședință, Mihai MUSTEA, consultant de mediu și social PÎSM, a prezentat standardele de mediu și probleme sociale și a oferit consultanță echipei de management a proiectului în vederea elaborării setului de documente, parte componentă la contractul de achiziții. Au fost discutate aspecte care țin de consultările publice cu beneficiarii, gestionarea forței de muncă, sănătatea și securitatea persoanelor, activități de construcție și renovare, ecologie etc.

În scurt timp, în universitate urmează să demareze un nou proiect instituțional, realizat cu suportul financiar al Băncii Mondiale, care va contribui la îmbunătățirea calității programelor de studii din domeniul Științe ale educației în acord cu cerințele pieței muncii.

Loading