Sesiune de prezentare a oportunităților de mobilitate academică pentru studenții și profesorii UPSC

În data de 4 octombrie, 2022, Secția Relații Internaționale și Managementul Proiectelor a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău a organizat o sesiune de prezentare a burselor și inițiativelor Erasmus +, AUF, DAAD, OeAD și Fulbright.

Invitații la eveniment, Claudia Melinte, coordinator al Oficiului Național Erasmus +, Claudia Vișan, director al Biroului Național AUF-Moldova, Mario Radermacher, lector DAAD, dr. Paulus Adelsgruber, lector OeAD și Robert Eckhart, bursier Fulbright, au subliniat rolul major și beneficiile programelor și burselor de mobilitate academică și au descris posibilitățile și modalitățile de a le obține, accentuând multitudinea de oportunități oferite de partenerii internaționali.

În deschiderea evenimentului, Prorectorul pentru relații internaționale, UPSC, dna Ludmila Armașu-Canțîr, a evidențiat importanța schimburilor academice și a implicării cadrelor didactice, manageriale și studenților în mobilități, îndemnând participanții să utilizeze toate posibilitățile și să aplice în cât mai multe proiecte de acest gen.

Evenimentul a contribuit la facilitarea comunicării dintre reprezentații programelor internaționale de burse de mobilitate și studenții/staff-ul academic al UPSC.

Loading